Csepelen befeketített ingatlanfejlesztő fektethet be a luxushotelbe

Közzétéve

Új tulajdonosa lett a Gellért szállónak – számolt be az ittlakunk.hu. A XI. kerületi hír ránézésre nem sok jelentőséggel bír egy XXI. kerületi számára, elolvasva azonban igen érdekes lehet csepeli szemüvegen át nézve is.

Az eddigi tulajdonos Danubius Hotels Group ugyanis az Indotek Csoportnak adta el a több mint százéves szállodát.

A Danubius igazgatóságának alelnöke szerint ez röviden így történt: az elmúlt két évben sikertelenül kerestek társbefektetőt a hotel méltó módon történő felújításához. Aztán az Indotektől egyszer csak érkezett egy ajánlat a Gellért teljes, tokkal-(fel)vonóval való megvásárlására, amit el is fogadtak gyorsan.

Vételárról ugyan nincs szó a cikkben, azt azonban a vélhetően milliárdos nagyságrendű üzlettől függetlenül tudni lehet, hogy az Indotek Group egy befektetésekkel foglalkozó magyar-amerikai cégcsoport, vezérigazgatója és többségi tulajdonosa pedig Jellinek Dániel.

A csoport kezeli a volt Csepel Művek ipari ingatlanjainak jelentős részét, de hozzájuk tartozik az egykori Csepel SC Béke téri sporttelepének működtetése is.

És ez bizony több szempontból is érdekessé teszi a csepeliek számára a sztorit.

Egyrészt az jutott rögtön eszünkbe, hogy a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amit az önkormányzat botrányos strandfelújítása miatt a csepeli ellenzék hívott össze, Noé László fideszes képviselő végső érvként bedobta, hogy “nem a Gellért szintjén kell a csepeli strandot megcsinálni”. Borbély Lénárd erre úgy helyeselt, hogy “mélyen egyetértek a képviselőtársammal!”, azaz a polgármester egyetért azzal, hogy egy csepeli kevesebbet ér, mint az, aki a Gellértbe jár.

A csepeli strandfürdő napjainkban.

Másrészt, a Danubius Hotel Gellértet korábban Mészáros Lőrinc érdekeltségével, a Hunguest Hotels-lánccal is hírbe hozták. Akkor a felek cáfolták, hogy Mészárosék vehetik meg a Gellért Hotelt. Azért igen pikáns lenne, ha kiderülne, hogy Orbán Viktor első számú országos oligarchája a helyi Fidesz első számú ellenségének kikiáltott Indotekkel lepaktálva vágna bele ebbe a luxushotel és gyógyfürdő projektbe.

(Kiemelt kép: origo.hu)