Nem csak Csepelen nincs még végleges döntés a Fidesz kihívóiról

Közzétéve

A fővárosi ellenzéki együttműködésről közölt az Index egy hosszú összeállítást a hét első napján. A 23 kerületet átfogó teljes cikket nem szemlézzük, csak a Csepelről szóló részt. Aminek a lényege, hogy

lesz megállapodás a XXI. kerületben is.

A részleteket illetően az Index azt írja, hogy Csepel nem a legkomplikáltabb kerület, ezzel együtt tény, hogy itt sem zökkenőmentes a megállapodás. Csepelen az MSZP  Erdősi Évát javasolja polgármester-jelöltnek, és

noha úgy tűnik, vannak még emiatt feszültségek, a Momentum és a DK is elfogadja, hogy a XXI. kerületben  a fővárosi koordináció keretében a szocialisták jelölhetnek polgármesternek.

Csepelen eredetileg a kerületi testületben az MSZP-frakcióban ülő Takács Mónika indult volna. Az MSZP a június 25-i taggyűlésén azonban nem Takácsot jelölte, akit 2018 végén szavaztak meg, majd április elején be is mutattak a többi kerületi polgármesterjelölttel együtt.

A csepeli MSZP szerint Takács Mónika mögött nem tudott létrejönni a csepeliek által elvárt egység. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke pedig úgy fogalmazott: “a helyi alapszervezetben merült fel bizalmi válság, de hamar született megoldás, méghozzá egy civil jelölésével”.

Szintén Molnár Zsolt még a múlt héten egy televíziós műsorban azt mondta, Erdősi Éva, akiben az MSZP-Párbeszéd gondolkodik, a civil társadalom, a devizahitelesek képviselője, és bár kötődött a Párbeszédhez, most a párttagságát is felfüggeszti, ezzel is jelezve, hogy nem egy párt, illetve pártszövetség, hanem a csepeliek polgármester-jelöltje. Az MSZP sem pártpolitikában gondolkodik, nem az számít, hogy ki mennyire kötődik az MSZP-hez – erősítette meg a műsorban Molnár Zsolt is.

A közös csepeli ellenzéki polgármester-jelölt tehát Erdősi Éva, aki eddig a Párbeszéd mellett tevékenykedett, ám a tagságát már úgy tudjuk felfüggesztette, így kizárólag a csepeli devizahiteleseket képviselő civilként száll ringbe. Erdősi a hitelsikerek.hu szakértőjeként, a bajba jutott devizahitelesek képviselőjeként  ismert, egyébként több mint két évtizede egy csepeli panellakásban lakik.