Németh és a Fidesz lassan tíz éve vérezteti, Bangóné és az MSZP milliókkal támogatja a Munkásotthont

Közzétéve

Miközben Németh Szilárd és a Fidesz 2010 óta súlyos milliókkal rövidítette meg a Csepeli Munkásotthont, addig Bangóné Borbély Ildikó és az MSZP csak tavaly óta mintegy 3 millió forinttal segítette a XXI. kerület nagy múltú kulturális intézményét – tudta meg a 21óra.

Mint ismert, 2010 óta a Németh-Borbély féle fideszes városvezetés ott tesz keresztbe a jobb sorsra érdemes Munkásotthonnak, ahol és ahogy csak tud. Kilenc éve egy fillér önkormányzati hozzájárulás nem érkezett a ma is gazdag kulturális kínálattal és színvonalas szabadidős programokat kínáló művelődési intézményhez, az utóbbi években pedig már a központi támogatástól is sikeresen vágják el az egykor a csepeliek által felépített Munkásotthont.

Számításaink szerint Némethék 2016 óta már minimum 40-50 millió forinttal rövidítették meg pusztán politikai okokból a Munkásotthont, azaz a csepeli kultúrát.

Miközben éppen ennyi közpénzt költenek el évente a Csepeli Hírmondó néven kiadott fideszes propagandaújságjukra. És a fenti 40-50 milliós összegben nyilván nincsenek benne  a Munkásotthonnak meg nem ítélt önkormányzati források.

Kis táncosok a Munkásotthon színpadán.
Gyereknap.
Telt házas előadás az országos szinten is szép színházteremben.

Eközben a XXI. kerület másik listás csepeli országgyűlési képviselője, az MSZP Csepeli Szervezetét vezető Bangóné Borbély Ildikó közel egymillió forinttal járult hozzá a Munkásotthon bevételeihez csak azzal, hogy 2018 szeptembere óta az Árpád utca 1. szám alatt bérel képviselői irodát. Emellett, úgy tudjuk hogy a Táncsics Mihály Alapítvány idén kétmillió forinttal segíti a Munkásotthon fenntartását, összesen pedig már mintegy hatmillió forintot kapott a művelődési intézmény az MSZP pártalapítványától.

Mindezeken túl az MSZP XXI. kerületi szervezete is igyekezett a lehetőségeihez mérten támogatni a kultúrház fennmaradását, például azzal, hogy az elmúlt években a lehető legtöbb rendezvényéhez a Munkásotthon termeit bérelte ki. Úgy tudjuk, hogy a taggyűlések, illetve a párt nyugdíjas tagozatának ülései után is milliós nagyságrendű bevétele volt a háznak.

Nagyon fontosnak tartja, hogy az MSZP gyakran segítette pénzzel a csepeli Munkásotthon működését, ezért nagyon hálás nekik – nyilatkozta a minap Takács Mónika, az intézmény igazgatója az azonnali.hu-nak.

Ha jól számoljuk, a szocialista párttól különböző címeken érkező anyagi támogatások 2010 óta elérhetik a 10 millió forintot. Ami természetesen jóval alatta marad a Németh Szilárdék által okozott 40-50 milliós kárnak.

Mindenesetre a fentiek fényében azért vicces, hogy a fideszes propagandamédia folyamatosan arról ír, az MSZP-t csak a saját pártkasszája feltöltése vezérli.

(Mellesleg nyilvánvalóan nem igaz a Fidesznek az a kommunikációja sem, hogy kizárólag a szocialisták használják az 5400 négyzetméteren működő, minden hónapban több tucatnyi értékes kulturális, képzési és szabadidős programot biztosító kultúrházat.)

Bár korábban többször támogatólag nyilatkozott a Munkásotthonnal kapcsolatban a parlamentben, Szabó Szabolcs, Csepel egyéniben megválasztott országgyűlési képviselője jelenleg a Rákóczi úton bérel képviselői irodát.  A nyilvános adatok szerint tavaly óta egy magánszemélytől havi 180 ezer forintért, 2018-ig pedig ugyanettől a magánszemélytől 130 ezerért bérelte a helyiséget.

Németh Szilárd és a csepeli Fidesz masszív mínuszban, Szabó Szabolcs nullán, Bangóné és a szocialisták milliós pluszban vannak a Munkásotthont illetően.