Megvan a megállapodás, Erdősi Éva a közös ellenzéki polgármesterjelölt Csepelen

Közzétéve

Péntekre felszállt a XXI. kerület közéletét napok óta beborító kék-piros füst.  Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje ugyanis a Szabadság híd lábánál bejelentette: mind a 23 kerületben egy jelöltet indítanak az ellenzéki pártok. Csepelen a várakozásoknak megfelelően Erdősi Évát támogatja az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik is.

Zugló polgármestere a 23 kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet tartalmazó listát is bemutatta, amin a számunkra fontos XXI. kerület mellett

Erdősi Éva

neve állt.

Ez azt jelenti, hogy az MSZP, mint jelölőszervezet mellett a Párbeszéd, a DK, a Momentum, az LMP és a Jobbik is őt ajánlja a csepelieknek immár hivatalosan is, mint a fideszes Borbély Lénárd kihívóját.

Erdősi Éva mögött összeállt az MSZP-től a Jobbikig a teljes ellenzék.

A csepeli ellenzéki pártok közül elsőként az MSZP reagált a pénteki  bejelentésre. Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták kerületi vezetője a párt Facebook-oldalán azt írta, a fővárosban ezzel a Fidesszel szemben álló pártok mind a huszonhárom kerületben lehetővé tették az ellenzék győzelmét az őszi önkormányzati választáson.

Külön öröm, hogy az elmúlt napok vitái után mostantól Csepelen is kizárólag a Fidesz leváltására koncentrálhatunk. Egyetértünk Karácsony Gergellyel: az igazi munka csak most következik a számunkra

– írta ugyanakkor Bangóné Borbély Ildikó.

Közölte azt is, hogy az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP, a Jobbik és a Momentum közös polgármesterjelöltje személyében egy komoly munkatapasztalatokkal bíró, nagy munkabírású vezetőre talált a csepeli ellenzék, aki

“reményeink szerint októbertől a XXI. kerület vezetője is lesz egyben.”

Bangóné kijelentette: biztosak abban, hogy közös erővel le tudják győzni a Fidesz helytartóit Csepelen is, ugyanakkor az is biztos, hogy “aki az erejét mostantól nem a kormánypártok, hanem az ellenzéki együttműködésben részt vevő pártok ellen fordítva dolgozik, az kizárólag Orbán Viktor, Németh Szilárd és Borbély Lénárd szekerét tolja”.

Bangóné Borbély Ildikó szerint az ellenzéki pártok együtt dolgozva, közösen képesen lesznek legyőzni a Fideszt Csepelen.

A közös, hatpárti csepeli ellenzéki polgármester-jelölt tehát Erdősi Éva, aki eddig a Párbeszéd mellett tevékenykedett, ám a tagságát felfüggesztette, így civilként száll ringbe az ősszel Csepelen a Németh-Szilárd-Borbély Lénárd kettős nevével fémjelzett fideszes helytartóság ellen. A több mint két évtizede egy csepeli panellakásban lakó Erdősi egyébként jelenleg a hitelsikerek.hu szakértőjeként, a bajba jutott devizahitelesek országosan elismert képviselőjeként dolgozik.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely az ellenzék főpolgármester-jelöltje az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum, az LMP, valamint a Jobbik fővárosi vezetőivel bejelenti a 23 közös ellenzéki kerületi polgármester-jelöltet Budapesten.)