Erdősi Éva: együtt megcsináljuk!

Közzétéve

Megtiszteltetésnek tartja Erdősi Éva, hogy pénteken Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje hat ellenzéki párt közös, XXI. kerületi jelöltjeként mutatta be. A devizahiteleseket segítő civil szakértő ugyanakkor azt mondja, a legfontosabb, hogy ne csak az ellenzék, hanem minden csepeli embere legyen.

“Nagy megtiszteltetésnek tartom a pártok jelölését, viszont októbertől minden csepeli polgármestere szeretnék lenni. Ezért már a kampány során is elsősorban azt akarom elérni, hogy pártállástól függetlenül minden itt élő bizalommal forduljon felém, ahogyan én is bizalommal leszek mindenki felé, aki a kerület jobbítását szeretné” – reagált első szuszra Erdősi Éva a tegnapi bejelentésre a 21órának.

“Az első és legfontosabb, amit tudni kell rólam, hogy 20 éve Csepelen lakom, és hogy a pénzügyi szakterületen szinte minden szinten megfordultam már. Dolgos nő vagyok, aki nem ijed meg sem a munkától, sem a kihívásoktól” – tette hozzá.

“Életem legnagyobb, egyben legnagyszerűbb feladatát látom ebben a lehetőségben, és magától értetődik számomra, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle. Vagyis belőlünk. Mert nem kérdés, hogy csak az ellenzéki pártok és a civilek közös munkájával sikerülhet a Fidesz legyőzése Csepelen. Viszont együtt sikerülni fog, ez szintén nem kérdés számomra” – jelentette ki.

“A mögöttem álló pártokkal és civilekkel közösen a következő hónapokban meg fogom mutatni, hogy ezt a kerületet a mainál sokkal hatékonyabban is lehet vezetni, hogy az erőforrásait sokkal átgondoltabban is fel lehet használni, hogy az adottságait sokkal okosabban is ki lehet aknázni.”

Erdősi szerint a fővárosnak ez a dél-pesti, úgymond rozsdaövezete számos lehetőséget rejt, ehhez képest Csepel még mindig a főváros poros peremkerületeinek egyike, amelynek ráadásul az alapvető infrastruktúrája sincs rendben.

Nem újabb szobrokra, meg az őrület határát súroló propagandára van szüksége az itt élőknek. Hanem egészséges gondolkodásra, józan, építő párbeszédre az önkormányzatban, és főleg megfelelő minőségű közszolgáltatásokra, például a rendelőintézetben, az utcákon, vagy éppen a kormányhivatalban – vázolta, miben kellene változnia a kerületnek.

“Mert nem igaz, hogy erre nem lenne forrása az önkormányzatnak, az pedig végképp nem, hogy ez ne járna minden csepelinek ugyanúgy, mint a főváros bármely másik kerületében lakónak” – mondja Erdősi Éva, aki szerint Csepel végre valóban Budapest ékköve lehet, ahová nem csak látogatóba vagy dolgozni jönni jó, hanem hazajárni is.

Arra a kérdésünkre, hogy együtt fog-e működni Takács Mónikával, aki korábban esélyes volt a csepeli polgármester-jelöltségre, Erdősi Éva megerősítette: mindenkire, így a Munkásotthon igazgatójára is számít a kerület jobbítását célzó munkában. “Móni kulturális területen szerzett tudására és tapasztalatára is szükség van, ezért természetesen számítok rá is – tette hozzá.

Erdősi Éva végezetül elmondta még: a civil, szakmai életútja során minden helyzetben az vezetett sikerre, amikor nem öncélú rivalizálásnak tekintették a felek az előállt problémát. Hanem kooperálva, egymás józan eszére hatva igyekeztek közösen megoldani azt. Ez azonban nem jelenti, hogy a kerület helyzetének javulása érdekében ne vállalna akár éles konfliktust is a jelenlegi városvezetéssel, például az ész nélkül elszórt önkormányzati források, vagy éppen a létfontosságú közúti és közlekedési fejlesztések terén.