Illegális hulladéklerakatra és égetőre bukkantak Csepelen

Közzétéve

Illegális lomtelep hatalmas dombjai roncsolják a retinát Csepelen – érkezett egy bejelentés a Hulladékvadászra a hétvégén. A törvénytelenül tárolt és megsemmisített szemétre szakosodott hírportál szerint a csepeli Rózsadombon kialakult helyzet pikantériája, hogy a XXI. kerületben idén még nem volt lomtalanítás, sőt, az FKF Zrt. lomtalanítási naptárában nem is szerepel még csepeli időpont.

Rózsadombi szemétdombok… (Fotó: hulladekvadasz.hu)
Égetően sürgős intézkedést kíván. (Fotó: hulladekvadasz.hu)

A bejelentés szövege:

“Tisztelt Hulladékvadászok! A fenti helyet valaki lomtalanításra használta. Vagy csak a természetben akarta berendezni a nappaliját, a szőnyeget már leterítette. kissé hideg lehetett mert a hulladék egy részét el is égették.”

Az illegális hulladéklerakatról, illetve égetőről érkezett bejelentést a portál ígérete szerint továbbítja a csepeli önkormányzatnak. Reméljük, a kerületi polgármesteri hivatalban már a jövő hét első napján lépnek valamit az ügyben.

Addig is mutatjuk, hogy a portál cikkébe beágyazott térkép további három, korábban talált szemétdombot jelöl csak a rózsadombi illegális lerakat közelében:

Ezek közül a Rózsa utca Duna felőli végén volt talán a legdurvább, itt rohadó állati beleket (!) és szemetet találtak tavaly januárban. (Akit érdekelnek az 2018-as észlelésről készült 18+-os képek, ide kattintson.) Nem mellesleg pedig a portál azt is megjegyzi, hogy Csepel Rózsadombján a mindenkit megbetegítő hulladékégetés amúgy gyakori jelenség.

A cikk végén egyébként egy felhívás található, méghozzá magán-szemétszedési akció szervezésére. Aki tehát a rózsadombi bejelentés helyszínére, vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szervezne, itt megteheti. Mellesleg az FKF  által szervezett legutóbbi csepeli lomtalanítási akció meglehetősen emlékezetesre sikerült, érdemes felidézni:

Lomtalanítás 2018 – érdemes megnézni, milyen jól sikerült!