Erdősi Éva nyílt levele a csepeli ellenzéki pártvezetőknek

Közzétéve

Nyílt levélben fordult Erdősi Éva polgármesterjelölt az őt támogató ellenzéki pártok XXI. kerületi vezetőihez. A Bangóné Borbély Ildikónak (MSZP), Horváth Gyulának (DK), Dukán András Ferencnek (Momentum), Pákozdi Józsefnek (Jobbik) és Tóth Sándornak (LMP) címzett levelet a 21órához is eljuttatta.

Tisztelt Politikustársaim!

Kedves Barátaim!

Karácsony Gergely és az ellenzéki pártok vezetői július 5-én pénteken bejelentették, hogy a fővárosban megszületett a megállapodás a közös kerületi polgármester-jelöltekről, a közös egyéni indulókról, valamint a közös kerületi listákról. Ezzel új időszámítás vette kezdetét az ellenzéki együttműködésben, ami ősszel reményeink szerint a Fidesz hatalmának megdöntését eredményezi az ország fővárosában.

Óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy a hatpárti támogatással induló polgármesterjelölteket tartalmazó listán a XXI. kerület mellé az én nevem került, viszont októbertől minden csepeli polgármestere szeretnék lenni. Ezért az előttünk álló közös kampány során is az a célom, hogy párthovatartozástól függetlenül minden itt élő bizalommal forduljon felém, ahogyan én is bizalommal leszek mindenki felé, aki csak jót akar Csepelnek. Biztos vagyok abban, hogy közületek is mindenki a legjobbat akarta Csepelnek, függetlenül attól, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban számos vitánk volt egymással. A fővárosi megállapodással azonban a viták ideje lejárt. Mától a munkának, méghozzá a közös munkának kell következnie.

Ideje, hogy tartalommal töltsük meg ezt a megállapodást! Amíg ugyanis mi a Fidesz leváltásához szükséges politikai feltételek kialakításán dolgoztunk, addig Németh Szilárd magánalapítványa újabb kétmilliárd forintot kapott, a strand botrányos körülmények között nyitott ki, a kormányablaknál kialakult káosznál pedig csak az utcákat ellepő kosz, vagy a rendelőintézetben tapasztalható zavar lett nagyobb. Lassan a nyári szünidő feléhez értünk, és nagyon sok csepeli szülő nem azon gondolkodik, hogy milyen táborba írassa be a gyermekeit, hanem azon aggódik, hogy a havi rendes kiadások mellett hogyan fogja tudni megoldani a szeptemberi iskolakezdéssel járó extra kifizetéseket.

Biztos vagyok benne, hogy ezek az ügyek fontosabbak annál, mint hogy egymással tovább vitatkozzunk, vagy a sebeinket nyalogassuk! Közeleg a kampány, amelyben minél több csepelihez kell eljuttatnunk az üzenetet, hogy a Fidesz leváltható! Nem csak a változás esélyének üzenetét kell azonban közvetítenünk, hanem azt is, hogy a jelenlegi városvezetésnek van alternatívája Csepelen. Hogy mit is jelentene az itt élők életében a változás. Hogy a csepelieknek nem kell beletörődnie mindabba, amit a Fidesz csepeli helytartói, Németh Szilárd és Borbély Lénárd az elmúlt kilenc évben műveltek.

Éppen ezért azt kezdeményezem, hogy július 16-án, kedden 17 órakor kezdjük meg a közös munkát. Nevezzük meg a csepeli ellenzék közös támogatással induló képviselőjelöltjeit! Egyeztessük erőforrásainkat, ha kell, az óráinkat is, és indítsuk el együtt a visszaszámlálást, ami még a Fidesz csepeli regnálásából hátra van!

Budapest, 2019. július 7.

 Erdősi Éva

polgármesterjelölt