Szuper szegedi buszokkal pótolják a csepeli HÉV-et

Közzétéve

Olvasónk jelezte, hogy  részint szegedi “importbuszokkal” pótolják a pálya-karbantartási munkák idejére kieső csepeli HÉV-et. És valóban, hétfő este egymás után több DAKK Zrt. feliratú kék-fehér HÉV-pótló buszt is láttunk a Boráros téri végállomáson:

A DAKK a Dél-alföldi Közlekedési Központ rövidítése, azaz valóban lehet, hogy szegedi buszok álltak menetrendbe Csepelen, noha a társaság Békéscsabáról, Kecskemétről és Bajáról is indít járatokat. Ez mindenesetre nem fest túl jó képet a BKV-buszpark állapotáról, még akkor sem, ha a 3-as metró, illetve a 4-6-s villamos különböző szakaszain is pótlójáratokkal kell megoldani a kötöttpályás közlekedést mostanság.

A mostani HÉV- és buszpótlás további érdekessége, hogy a korábbi években kétszer két nap, pontosabban két szombat-vasárnap elegendő volt az éves karbantartásra, idén azonban kétszer három napot (két “hosszú hétvégét”) vesz igénybe ugyanez a munka.

Olvasónk szerint az importbuszokon legalább van wifi.

Fontos kiemelni, hogy a hetekben zajló leállás után sem lesz jobb a csepeli HÉV-en utazni, mivel csak a szokásos éves karbantartásról van szó, nem pedig a pályavonal felújításáról, és pláne nem a lassan 50 éves szerelvények klimatizálásáról, netán teljes cseréjéről.