A HÉV vajon miért maradt ki a csepeli konzultációból?

Közzétéve

Ezt kérdezi Erdősi Éva Borbély Lénárdtól. A fideszes  polgármester ellenzéki kihívója szerint 72 ezer csepelinek megért volna egy kérdést, hogy akarnak-e végre 21. századi körülmények között közlekedni.

Erdősi Éva, az ellenzéki pártok közös XXI. kerületi polgármesterjelöltje pénteken Bangóné Borbély Ildikóval kiszállt a Szent Imre térre, és egy közös videós bejelentkezésben kérte számon Csepel első számú fideszes vezetőjét (sokak szerint a Fidesz első számú csepeli helytartóját), hogy miért nem tett semmit a HÉV állapotának javításáért.

Ha már konzultáció, bizony hosszú évek óta télen-nyáron aktuális kérdés lenne a HÉV-ről érdeklődni a csepelieknél.

Bár a két politikus erre a videóban nem tért ki, azért itt érdemes emlékezni arra, hogy Borbély Lénárd 2016-ban konkrétan  a csepeli HÉV megszüntetésének tervét is simán megszavazta a Fővárosi Közgyűlésben anélkül, hogy a kerületi lakosságot bármilyen formában megkérdezte volna előtte erről.

Mindenesetre Bangóné Borbély Ildikó, aki maga is rendszeres utasa a csepeli HÉV-nek, most azt írta:

“a kerületet a belvárossal összekötő H7-es ma a főváros legrosszabb állapotú vonala, amely szinte minden itt élő életét megkeseríti.”

Bangóné, illetve Erdősi Éva ezért azt kérdezi Borbély Lénárdtól, hogy a legújabb csepeli konzultáció miért nem tartalmazza azt a kérdést, hogy a 72 ezer csepeli szeretne-e 21. századi körülmények között utazni?

A teljes bejegyzés, valamint a videó:

Polgármesterjelöltünk, Erdősi Éva hozzám hasonlóan rendszeresen közlekedik a csepeli HÉV-vel, ma ugyanakkor pótlóbusszal jutottunk el a Szent Imre térre. A HÉV ugyanis karbantartás alatt áll, de ez sajnos messze nem azt jelenti, hogy a csepeliek ezt követően végre 21. századi körülmények között érhetnek be a Boráros térre, és vissza. A kerületet a belvárossal összekötő H7-es ma a főváros legrosszabb állapotú vonala, amely szinte minden itt élő életét megkeseríti, ezért megkérdeztük Borbély Lénárdot, a XXI. kerület fideszes vezetőjét, hogy a legújabb csepeli konzultáció miért nem tartalmazza azt a kérdést, hogy a 72 ezer csepeli szeretne-e 21. századi körülmények között utazni?

Közzétette: Bangóné Borbély Ildikó – 2019. július 12., péntek