Adatgyűjtéssel támad a fideszes kampánysereg?

Közzétéve

Házról házra járva gyűjtik az adatokat Csepelen az önkormányzat munkatársai – értesült a 21óra.

A Kossuth Lajos utcából jutott el a blogunkhoz az alábbi fotó:

A hivatalos önkormányzati logóval ellátott kapcsolattartási adatlappal, valamint a kerületi konzultációs ívvel  a kezükben keresik fel a fideszes aktivisták a csepeli lakásokat a napokban – állítja a 21óra informátora. Elmondása szerint a személyes konzultáció keretében először is megpróbálják aláíratni az adatlapot, ha pedig valaki erre nem hajlandó, akkor ott hagyják a papírt egy névjegykártyával együtt, és “megbeszélik”, mikor mennek vissza ezekért.

Álkonzultáció az adatgyűjtés érdekében. Nagy lehet az idegesség

– írta minderre informátorunk.

Az adatlap tán legérdekesebb része a fölső kis kék keretes mondat: “elérhetőségeinek megadásával kapcsolatban maradhat velünk, ha szeretne a jövőben is SZEMÉLYES tájékoztatást kapni azt önt érintő csepeli hírekről, lehetőségekről, döntésekről”. Erre szépen rímel a lap alján lévő felirat, mi szerint aki aláírja, elfogadja az adatkezelési nyilatkozatot, tehát hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben is bármikor bekopoghassanak hozzá az önkormányzat emberei.

Persze a papírra apró betűvel az is rá van írva, hogy az adatok megadása önkéntes. De azért nem nehéz elképzelni, hogy a gyakorlatban hogy néz ki egy ilyen önkéntesség. Pláne ha igaz, amit az adatlapot beküldő informátorunk írt, hogy az adatgyűjtők még visszatéréssel is fenyegetnek.

A konzultáció címszóval kiküldött, kérdőívnek álcázott kampánylevelek mellé most egy újabb kampánylevelet, egy kapcsolattartási ívet is terjeszt a fideszes városvezetés.

Hogy mennyire tömeges jelenségről van szó, azt egyetlen bejelentésből persze nem lehet leszűrni. Bár aligha kizárólag a Kossuth Lajos utcára szűkítve zajlik a lakossági inzultáció, mindenesetre ha olvasóink közül bárki hasonlóról tud, kérjük jelezze a szerkesztoseg@21ora.hu emailen, vagy a 21óra Facebook-oldalán.

Az elmúlt hetekben útjára indított, úgynevezett 3. Csepeli Konzultációt amúgy már kiküldték levélben, benne volt az önkormányzatinak mondott, közpénzből kiadott fideszes kampányújságban is, továbbá fent van az önkormányzat hivatalos honlapján is.