Eltünteti az önkormányzat a rózsadombi szemétdombot

Közzétéve

Épp egy hete, múlt vasárnap írtuk meg, hogy illegális hulladéklerakatra és égetőre bukkantak Csepelen, és hogy reméljük, az önkormányzat mielőbb, lehetőleg már a hét első napján intézkedik a szeméttelep eltüntetéséről. Nos, ha nem is másnap, de lépett a csepeli Városgazda, és ígérete szerint hétfőre már a múlté lesz az ordas nagy szeméthalom.

Tegnap került ki az önkormányzati portálra a hír:

“A csepeli önkormányzat több bejelentést is kapott az esetről és kezdeményezte a Csepeli Városgazdánál a szemét elszállítását, melyet a cég meg is kezdett annak ellenére, hogy a terület magántulajdonban van. A kerület évente több száz millió forintot költ az illegális szemetelők elleni harcra, akiknek az sem szegi kedvüket, hogy már jó néhány elkövetőt előállítottak a hatóságok.”

Szóval szombaton a Városgazda munkatársai felvonultak a területre, és nekiláttak a zömében rothadó bútordarabok elszállításának. A csepel.hu híre szerint mintegy 250-300 köbméternyi hulladék halmozódott a külterületi földút mellett.

A Városgazda ígérete szerint az egész szemétdomb elszállításával hétfőre végez. Csepelen egyébként működik hulladéklerakat. Az FKF hulladékudvara a Mansfeld Péter utca 86. szám alatt található, ide hétfőtől szombatig vihetik el a szemetet – jegyzi meg a csepeli önkormányzat honlapja.