Hosszú pereskedés lesz a strandbotrány vége

Közzétéve

Miközben az elbaltázott tavaszi felújítás miatt a Csepeli Strand idén csak júliusra, és csak részlegesen nyitott ki, információink szerint igencsak elhúzódhat az önkormányzat és a kivitelező közti pereskedés.

A 21óra már áprilisban megírta, hogy komoly baj lehet az idei felújítással, a strandbotrány azonban júniusban robbant, amikor Csepel polgármestere bejelentette, a közbeszerzésen nyertes cég levonult, így az önkormányzat kénytelen saját maga befejezni a munkát a kerületi Városgazda  embereinek segítségével. A kivitelezéssel eredetileg megbízott  vállalkozó nyílt levélben cáfolta hogy levonultak volna, sőt egyenesen azt állította: biztonsági őrökkel akadályoztak meg, hogy visszajussanak a Hollandi úti munkaterületre.

A Borbély Lénárd vezette csepeli önkormányzat és az INTECH Kft. közti nyílt üzengetésből szinte biztosan elhúzódó pereskedés lesz. Immár ugyanis jogvitáról beszélhetünk, ami csak a bíróságon fog eldőlni, mert a felek nem értenek egyet abban, vajon mennyit ér a vállalkozó által elvégzett munka.

A félbehagyott felújítás egyébként Borbélyék ígérete szerint a strandszezon után, szeptemberben folytatódik. A csepeli közösségi oldalakon áradó kommentek többsége arról tanúskodik, hogy sokszor voltak tumultuózus jelenetek a bejáratnál, mivel többször is teltház volt, vagyis már nem mehettek be új emberek. De a konténeres megoldás is megosztja az vendégeket: sokan méltatlannak tartják a körülményeket.

Nem úgy Borbély Lénárd és a csepeli városvezetés: a strandbotrány miatt összehívott június végi rendkívüli képviselő-testületi ülésen Noé László fideszes képviselő végső érvként bedobta, hogy “nem a Gellért szintjén kell a csepeli strandot megcsinálni”. Borbély Lénárd erre úgy helyeselt, hogy “mélyen egyetértek a képviselőtársammal!”, azaz a polgármester egyetért azzal, hogy egy csepeli kevesebbet ér, mint az, aki a Gellértbe jár.