Nem tudni, mikor lesz lomtalanítás Csepelen

Közzétéve

Túl az év felén, a nyár derekán még nem tudni, hogy mikor lesz az idei csepeli lomtalanítás.

Mint egy közelmúltban felbukkant illegális szemétlerakat kapcsán megírtuk,

tévesen írta ki az önkormányzat a honlapjára, hogy a kerületben működik olyan hulladéklerakat, ahol például a selejtes bútordarabokat is átveszik.

Mert bár valóban működtet Csepelen, a Mansfeld Péter utcában az FKF-egy hulladékudvart, itt a sima lomokat, például a leselejtezett bútorokat ott nem veszik át. Erre eredetileg egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket. Az elmúlt napokban igyekeztünk tisztábban látni az éves rendes lomtalanítás ügyében is, mivel számos olvasónk jelezte, hogy ennek egyelőre nincs nyilvánosan kitűzött dátuma a XXI. kerületre.

Az ilyen típusú lomhulladékot nem veszik át a csepeli telepen.

Valaki egyébként beírta a legutóbbi posztunk alá, hogy Csepelen az idén valamikor november 20. és december 2. között lesz a lomtalanítás, de nem tudni, az illető honnan vette ezt az információt, értesülésünk szerint ugyanis

egyelőre nincs végleges döntés arról, hogy mikor lesz a rendes éves lomtalanítás 2019-ben a XXI. kerületben.

Úgy tudjuk, a lomtalanítás az önkormányzat szerint valamikor ősszel lesz esedékes, ami még meg is felelne az olvasónk értesülésének. Ugyanakkor Erdősi Éva polgármesterjelölt közreműködésével az FKF felől olyan jelzés jutott el hozzánk,  hogy még nem tudni az időpontot, egyelőre még egyeztetésben vannak a csepeli önkormányzattal.

A csepeli Városgazda tavalyi beszámolója szerint egyébként a 2017-ben elszállított illegális hulladék 18 ezer 189 köbméter volt, ami 147 millió 338 ezer forintba került, a 2018-ban elszállított illegális hulladék pedig 27 ezer 478 köbméterre rúgott, ami 215 millió 792 ezer forintjába került az önkormányzatnak, vagyis a csepeli lakosságnak.  Már csak az a kérdés: ha csökken a csepeli lakosság, akkor a hulladék hogyan tudott ilyen mértékben, közel 50%-kal nőni?

(Fölső, kiemelt képünk még a tavalyi lomtalanításkor készült.)