Erdősi: Borbélyt bűncselekmény miatt ítélték el

Közzétéve

“Aki akar, megismer. Keressenek, én is megteszek mindent, hogy minél többen megismerhessenek” – közölte Erdősi Éva. Az ellenzék csepeli polgármester-jelöltje határozottan kiállt az őt jelölő MSZP jelenlegi és korábbi csepeli vezetője mellett, akit azok vádolnak igaztalanul bűncselekménnyel, akik maguk bűncselekményt követtek el.

Az ellenzék csepeli polgármesterjelöltje szerint sokan szidják Bangóné Borbély Ildikót, aki azonban a MSZP helyi elnökeként és országgyűlési képviselőként sokat tett a kerületért. A szocialisták milliókkal támogatták a nagy múltú, mégis hányatott sorsú Munkásotthon működését az elmúlt években – hívta fel a figyelmet. Arra is emlékeztetett, hogy Bangóné csepeli fejlesztéseket célzó költségvetési módosítócsomagját szavazta le már két ízben is Németh Szilárd a parlamentben.

Fővárosi szinten 6 párti megállapodás van a XXI. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltjéről, Erdősi Éváról.

A csepeli MSZP korábbi elnökéről Erdősi azt írta: büszke rá, hogy Szentczky János a kampányfőnöke, aki nagy szakmai és politikai tudással segít neki. A Fidesz által 2010 után közel ötvenszer (!) feljelentett Szenteczkyről megjegyezte: a több tucat perből, amit a Fidesz a nyakába akasztott, összesen egyetlen ügyben állt meg a vád. (Az is egy rágalmazási ügy, konkrétan egy csepel.info néven kiadott kampánylap kapcsán kirobbant tyúkper volt – a szerk.)

Ezzel szemben a jelenleg regnáló Borbély Lénárdot 2016-ban ittas vezetés miatt ítéltek el. Kilenc hónapra bevonták a jogsiját, plusz 300 ezer forint büntetést kapott. Ez a jog szerint bűncselekmény 

– hívta fel a figyelmet Erdősi Éva, aki ezután felteszi a kérdést:

Borbély az ügyben elnézést kért, és evvel letudva minden? 

Az ellenzéki politikus szerint sajnos a polgármesterekre nem vonatkozik az erkölcsi bizonyítvány szükségessége, míg egy portásra például igen. Azaz utóbbi nem vállalhat munkát erkölcsi nélkül közhivatalban, míg Borbély Lénárd igen.

Erdősi Éva (Forrás: atv.hu)

Borbély Lénárd ittas vezetéséről annak idején számos országos média is beszámolt, sőt az egyik ellenzéki párt emlékeztetett arra is, hogy éppen az a Borbély bukott meg, aki korábban a részeg sofőrök szigorúbb büntetéséről prédikált.