Szurkolói Aréna: “Mi a fenének kellett?”

Közzétéve

“Mi a fenének kellett, és mennyibe került a szurkolói aréna Csepel központjában?”

Fentiek egy egyszerű XXI. kerületi polgár egyszerű kérdései, amiket Bogád Zoltán volt indexes újságíró tolmácsolt a csepeli önkormányzat felé nemrég. A szintén csepeli illetőségű Bogád június végén elektronikusan továbbította a lakossági kérdést a polgármesteri hivatalba, amelynek illetékese Szeles Gábor jegyző nevében az alábbi választ küldte neki:

“A Szurkolói Aréna kapcsán összesen 19.169.484.-Ft került aktiválásra.”

Magyarul közel húszmillió forintot költöttek el rá. Az már nem derült ki a jegyzői válaszból, hogy “mi a fenének kellett”, mindenesetre itt meg lehet éppen jegyezni, hogy a létesítmény újabban mintha nem tartozna a fideszes városvezetés legkedvesebb játszóterei közé.

A Simon Bolivár sétányon álló szabadtéri fitneszpark biztos nem került húszmillióba, cserébe kihasználtabb.

Idén legalábbis csupán egyetlen rendezvény: az április 30-án megrendezett zeneművészeti találkozó volt a Szent Imre téri arénában, ami igen szolid kihasználtságnak tűnik a korábbi évek programsűrűségére visszatekintve. Meg azt tekintve is, hogy már július vége van, javában tombol a jó idő, a szabadtéri programok főszezonja van konkrétan.

Ehhez képest az aréna hivatalos Facebook-oldalán (igen, ilyen is van) jelenleg jövőbeni programok sincsenek feltüntetve, az események fülre kattintva legalábbis csupán a “Csepeli Szurkolói Aréna: ehhez az oldalhoz nincsenek közelgő események” felirat jelentik meg. De nem találtunk aktuális arénás programot az önkormányzat hivatalos honlapjának programnaptárában sem.

Hogy a húszmillióból felhúzott stadionimitáció azért kong-e újabban az ürességtől, mert időközben lett a csepelieknek szép új Daru-dombjuk, meg szuperül felújított Rákóczi Kertük, azt egyszerű csepeliként nehéz megmondani. A Szurkolói Aréna bekerülési költségét és létjogosultságát firtató kerületi lakos mindenesetre lassan akár a létesítmény éves fenntartási költségeire is rákérdezhetne. Csak úgy, egyszerűen.