Közeleg az ősz, egyre több helyre hullik a Hírmondó

Közzétéve

A jelek szerint már nem csak a csepeli postaládákat nyomják tele hétről hétre az önkormányzat fideszes propagandalapjával, hanem a magán pénzintézetek fiókjait is.

Az eddig is megvolt, hogy a középületeket, például a polgármesteri hivatalt, vagy az önkormányzat által működtetett intézményeket (piacot, strandot stb.) minden héten elárasztják a Csepeli Hírmondó néven megjelenő, úgynevezett közéleti kiadvánnyal.

Ám pénteken már az egyik sétáló utcai bankfiók pénzfelvevő automatájának pultján is ott pihent a közpénzből terjesztett önkormányzati fideszes újság több mint tucatnyi példánya. Egészen pontosan 13 darabot számoltunk össze belőle, de eredendően ennél persze több is lehetett a friss kötegből kiemelt, láthatóan érintetlenül heverő kiadványból.

Ezek után felmerül a kérdés: vajon hány példányban szórják az újságot, ha az összes csepeli postaládán, a társasházak szórólapos ládáján, valamint az összes nonprofit (önkormányzati fenntartású) intézményen túl még magán-pénzintézetek csepeli fiókjaiba is tucatjával jut. A Hírmondó impresszuma szerint az “ingyenes” lap hetente 32 ezer példányban jelenik meg.

Ez már csak azért is furcsa, mert a fellelhető legfrissebb, 2019-es adatok szerint Budapest XXI. kerület utolsó becsült népessége 74 ezer 406 fő, a lakások száma pedig 33 ezer 271. Ami azt jelenti, hogy eleve nem minden lakásra jut minden héten a fideszes mantrából, másként mondva hírmondó sem jelenik meg a Hírmondóból.

Ettől persze még lehet, hogy konkrétan postaládából csupán mintegy 32 ezer darab van kihelyezve, ám ezzel együtt sem érthető, hogy képesek a lap terjesztői a legkülönfélébb közösségi tereket is tucatjával elárasztani a közszolgálatinak nehezen nevezhető pártlappal.

Egyébként, ha már itt tartunk, vicces, hogy a Fidesz állandó kampánykiadványnak is bőven beillő újság szerkesztői szerint a Csepeli Hírmondó ingyenes, mivel ma már tudjuk, hogy évi 40 millió forint közpénzt költ el rá a fideszes városvezetés.