A rendőrség szerint Csepelen a rendőrség kiváló munkát végez

Közzétéve

Spontánnak aligha nevezhető, kínosan pozitív PR-cikkben számolnak be a csepeli rendőrök, milyen csúcsszuper lett a közbiztonság a XXI. kerületben az utóbbi években.

„Ez egy igazán biztonságos városrész” – foglalta össze a rendőrség hivatalos honlapján minap megjelent beszámoló végén az egyik megszólaló. Csak a teljesség igénye nélkül, a XXI. kerületi kapitányság szerint Csepelen

– számos zöldterület található, és kedvelt a családok körében

– a rendőrség kiváló munkát végez, és nagyon jó az együttműködés az önkormányzattal

– rendszámfelismerő kameráknak köszönhetően minimálisra csökkent a gépjárműlopások és feltörések száma

– amúgy is szinte minden kategóriában átlag alatti bűnügyi fertőzöttséget mutat a kerület.

Bár közbiztonsághoz a világon semmilyen köze nincs, valamilyen okból a rendőrségi beszámoló kitér olyan csepeli újdonságokra is, mint hogy

– megnyitása óta rendkívül nagy népszerűségnek örvend a Rákóczi kert.

– a kerület színes programjai közül is kiemelkedik a Csepel Napja rendezvény, amikor egy nagyobb rockkoncertet is rendeznek.

Sajnos a cikkben olyan szinten sikerült túltolni a jóhírmondást, hogy az már nettó valótlanságok közlésébe torkollik. Például, amikor arról írnak, hogy a csepeli lakótelepi tömbök nagy része mára megújult.


A XXI. kerületet Kánaánként leíró cikk legtúlzóbb része mégis ez:

„A kamerák segítségével sikerült teljesen visszaszorítani az illegális szemétlerakást is. Sajnos bevett szokás volt néhány embernél, hogy a környező településekről Csepelre hozták a szemetet, és megpróbálták olyan helyre letenni, ahol nem lehet. Ennek megakadályozásában az úgynevezett vadkamerák kihelyezése is a segítségünkre volt.” Hogy mennyire jól sikerült az illegális szemétlerakók elleni fellépés, arról a közelmúltban a 21óra itt és itt írt.

Persze nem csoda, hogy az ízes PR-cikket az önkormányzati hivatalos csepel.hu, valamint a félhivatalos fideszes partneroldala, a külföldi szerverről működtetett csepel.info is azonnal átvette. Az egészen szokatlan, és meglehetősen megrendelésgyanús tartalmat tegye el mindenki. Esős, őszi, szürke kampánybeli napokra szívmelengető olvasmány az ilyesmi!

(Kiemelt kép: police.hu)