Vasárnapi feladvány: mi látható a képen?

Közzétéve

Tény, hogy a csepeli városvezetés a fővárossal közösen kitartóan hanyagolja a kerületi közutak karbantartását. Mostanában azonban, az önkormányzati választáshoz közeledve végre a közlekedőkre is gondolnak. Mégis akad, aki köszönet helyett kötelet adna a spontánul és kontárul elkövetett kátyúzásokat látva.

De lássuk tisztán, miről is van szó!

Csepel, Rózsa utca napjainkban. Valamelyik hivatalban van olyan ember, aki ezt a sz..r, selejt munkát átveszi, és még fizet is érte? Motorral mentem nappal, majdnem beszívtam, szégyen ez a munka!”

– jelent meg az egyik közkedvelt csepeli közösségimédia-csoportban a minap.

A kiírást két kép teszi teljessé:

A hozzászólások sem bánnak kesztyűs kézzel a kétségtelenül nem a legjobban sikerült közúti kátyúzás elkövetőivel.

„Papíron tökéletes, mint minden túlárazott beruházás. Ja, hogy a végeredmény xar?  Az nem érdekes… De mindjárt jönnek a “nem hogy örülnénk” “állandóan nyavajgunk” “nem örülünk hogy fejlődés van” – feltételezi az egyik kommentelő.

“Egyébként motoros szemmel a no.1 a Szabadkikötőn a Lukoil kút előtt Csepel felé haladó külső sávban a lámpa előtti gyűrődés. Azért akasztás járna annak, aki a mai napig nem nyúlt hozzá, pedig évek óta olyan” – áll egy másik, meglehetősen radikális hangvételű hozzászólásban.

„Ebben a kerületben ez a kátyújavítási stílus. Egy lapáttal bele a lyukba aztán mehetünk is tovább… Többször láttam, hogy csinálják…” – vonta le végül a tán legfontosabb tanulságot egy csoporttag, de indokolhatónak tűnik az a hozzászólás is, amely képrejtvényként kezeli a sajátos útkezelést, és alpolgármesteri szintre emelné a probléma megfejtést:

 „Ábel Attila kérném segítsen nekünk, és magyarázza el, mit láthatunk a képen?”

Ígérjük, szorosan követni fogjuk a bejegyzés utóéletét, és amint az alpolgármesteri képmagyarázat megérkezik, frissítjük posztunkat.