Horváth Gyula: Micsoda véletlen!

Közzétéve

A DK-s önkormányzati képviselő szerint a Csepeli Strandon történt baleset egyenes következménye a fideszes városvezetés kapkodásának és hozzá nem értésének, az pedig csak “véletlen egybeesés” lehet, hogy pont a baleset utáni napon kérették be a dolgozókat az önkormányzati munkáltatóhoz.

A véletlenek sorozata törvényszerűséggé válhat. Ezt a folyamatot láthatták beteljesedni a csepeliek a hétvégi villámcsapásos baleset során – állítja Horváth Gyula DK-s önkormányzati képviselő. Az ellenzéki politikus friss Facebook-bejegyzésében felhívja a figyelmet, hogy idén “valamiért csendesebb a strand, mint korábban szokott lenni.” Az ok szerint egyszerű: nem üzemel a hangosbemondó, ami abból adódhat, hogy elbontották a strand régi bejáratát.

Az önkormányzati vagyonkezelőnek pedig megparancsolta, hogy nyittassa ki a strandot. Annak ellenére, hogy az ellenzék kérte a júniusi rendkívüli testületi ülésen, hogy legyen körültekintőbb, és vigyázzon jobban a strandolók biztonságára, mert baj lesz.

Horváth szerint Borbély Lénárd polgármester egyébként is a hozzá nem értő magabiztosságával és határozottságával vágott bele áprilisban a strandfelújításba, majd június elején kirúgta a kivitelezőt, és biztonsági őreit arra utasította, hogy még az anyagaikért, eszközeikért se mehessenek be.

(Forrás: Blikk)

Horváth a bejegyzésében kitér a fideszes önkormányzat és az általuk megbízott vállalkozó között várható hosszú pereskedésre is: szerinte a Fidesz eddigi pereskedési gyakorlata alapján egyáltalán nem lenne meglepő, ha a vállalkozó nyerne.

Azt, hogy hangosbeszélő nélkül lehet-e strandot üzemeltetni, az illetékes hatóságoknak kell tudniuk – írta a DK-s képviselő. Azt azonban a hozzáértő szakértelme nélkül is könnyű belátni szerinte, hogy ennek a szolgáltatásnak a hiányában az esetleges katasztrófahelyzetek sokkal nehezebben kezelhetők.

Vihar közeledése esetén ugyanis néhány előírást be kéne tartani:

figyelmeztetni kell a strandolókat arra, hogy vihar közeleg

a személyzetnek ügyelnie kéne, hogy az emberek ne a fák alatt tartózkodjanak

terv szerint kéne lefolytatni a vendégek zökkenőmentes és biztonságos kivezetését a strandról.

Ezekhez azonban egyetlen úszómester nem elegendő, háromezer embert ő egyedül nem tud igazgatni, az diákmunka-közvetítő által odairányított szakképzetlen ifjak pedig erre nem alkalmasak, főleg úgy , ha még a mostani munkájukhoz (medenceőr, csúszda indító) sincsenek meg a szükséges papírjaik – jegyezte meg, hozzátéve, hogy az állandó dolgozóknak pedig okmányokkal igazolt ismereteiknek kéne lennie arról, hogy a balesetvédelemből, elsősegély-nyújtásból és a munkavédelemből megfelelő felkészítést kaptak.