Kupameccsel tesztel a Csepel

Közzétéve

Miközben a Csepel fiatalabb korosztályai még javában edzőtáboroznak Balatonnál, a felnőtt csapat tagjai túl vannak a nyári felkészülésen, és ma este már tétmeccsen tesztelhetik, hogyan sikerült szűk egy hónap leforgása alatt megalapozni a 2019-2020 szezont.

Mátyásföldön, egy Magyar Kupa meccsel kezdi a szezont a Csepel FC felnőtt labdarúgócsapata, amely az előző évadban búcsúzott az NB III-ból. A csapat ellenfele csütörtök este 6 órától az Ikarus BSE lesz. A nyáron érthető okokból alaposan átalakult kék-piros legénység új szakvezetővel, a korábban Csepelen játszó és edzősködő Németh Gáborral, illetve sok új spílerrel vág neki a Budapest-bajnokság első osztályának augusztus közepén.

Németh az utolsó, Vecsés elleni felkészülési mérkőzés után a csepelfc.hu-nak azt mondta, a tesztmérkőzések időszaka lezárult, innentől kezdve tétmeccsek következnek. Hozzátette: “három hét sajnos nem sok idő egy teljesen új csapat kialakítására, néhány területen van még hová fejlődnünk, de jó úton haladunk.”

A Csepel FC utánpótláscsapatai is megkezdték a felkészülést a 2019-2020- as bajnoki szezonra. Ennek keretében egyhetes siófoki edzőtáborozáson vesznek részt a lányok és a fiúk. (Forrás: csepelfc.hu)

Takács Krisztián, a Csepel FC résztulajdonosa a Nemzeti Sportnak a csapat idei céljairól szerdán azt nyilatkozta, bár sok távozó volt a nyáron, a keretben maradt legalább nyolc NB III-as szintű játékos. Rájuk, öt-hat csepeli nevelésű fiatalra, valamint néhány friss igazolásra építve igyekeznek azonnal visszajutni a harmadik vonalba.

“Szeretnénk megnyerni a Budapest-bajnokságot, de nem mindenáron. Fontos, hogy kialakuljon egy stabil csapat, amely fejlődőképes, s ez előbb-utóbb az eredményekben is megmutatkozik majd.

A csapat sorsolása már fent van a klub hivatalos honlapján, e szerint hazai környezetben kezdi meg a Csepel a bajnoki szereplését a Közterület együttese ellen augusztus 17-én. A szigetországi szurkolók számára jó hír, hogy a mérkőzésekre a tavalyitól eltérően mostantól nem vasárnap, hanem szombaton kerül majd sor, a pontos kezdési időpontok azonban egyelőre még nincsenek fent az MLSZ adatbankjában, így a csapathonlapon sem.

További hír a szurkolók háza tájáról, hogy a kieséstől függetlenül a patinás csepeli csapathoz továbbra is rendkívül ragaszkodó kék-piros drukkerek új sálakkal készülnek az új szezonra, amelyek alighanem az új Csepel ma esti első tétmeccsének lelátóján is feltűnnek majd.

(Az új szezonra új sálat hoztak divatba a divatdrukkernek aztán aligha nevezhető Csepel-szurkolók. (Forrás: Facebook/Csepel FC szimpatizánsai)