A csepeliek továbbra is csak találgatják, lesz-e idén lomtalanítás a kerületben

Közzétéve

Ha igen, mikor, és amúgy mikor akarják róla tájékoztatni a lakosságot?

Hónapok óta terjengenek a különböző hírek arról, lesz-e egyáltalán lomtalanítás, és hogyha lesz, mikorra tűzik ki a XXI. kerületben 2019-ben. Az egyik illegális szemétlerakat kapcsán már július közepén megírtuk, hogy túl az év felén, a nyár derekán még nem tudni, hogy mikor lesz az idei csepeli lomtalanítás.

Akkor annyit sikerült megtudnunk, hogy az önkormányzat szerint valamikor ősszel lesz esedékes. Ugyanakkor Erdősi Éva ellenzéki polgármesterjelölt közreműködésével az FKF részéről júliusban az az információ jutott el hozzánk, hogy még nem tudni az időpontot, mert még egyeztetésben vannak a csepeli önkormányzattal.

Ezek után szinte biztos, hogy az idei XXI. kerületi lomtalanításra csak az október 13-án esedékes önkormányzati választás után kerül sor, nem kell tehát kapkodniuk a csepelieknek a tavaly óta gyűlő lomok összeszedésével.

Különböző csepeli Facebook-csoportokban keringő információk arról szólnak, hogy november 20. és december 3. közé esik majd a lomtalanítás, ez azonban nem kapott még megerősítést sem az önkormányzat, sem pedig az FKF részéről. A fővárosi takarítócég hivatalos honlapján a mai napig nincs feltüntetve XXI. kerületi dátum.

A szomszédos XX. kerületben szeptember 1-13. között lesz lomtalanítás az idén.

A legelterjedtebb vélekedés tehát most az, hogy a csepeli fideszes városvezetés mindenképpen megvárja az őszi választást a szemétszállítással. Ez a maguk szempontjából érthető is, miután a tavalyi csepeli lomtalanítás olyan jól sikerült, hogy hetekig témával szolgált a kerületi közvéleményben.