Üzentek Borbély Lénárdnak: a szükség nagy úr!

Közzétéve

A napokban a XXI. kerület főterén is sikerült szerényen kiplakátolnia magát a fideszes városvezetésnek. A Szent Imre tér HÉV felőli oldalát díszítő eredményjelző tábláról Borbély Lénárd polgármester, illetve Ábel Attila alpolgármester, Csepel-Belváros önkormányzati képviselője néz le az arra járókra, büszkén hirdetve, hogy itt bizony megint meg lett mentve a szűkebb haza, olyan szépen újjászületett a tér, mint a legutóbbi felújítása óta soha.

Azt most hagyjuk, hogy az úgynevezett főtérre 2010 óta egy kisebb vidéki város újjáépítésére elegendő közpénzt szórt el a fideszes városvezetés. Hagyjuk azt is, hogy egész másra, például panel-hőszigetelésre is költhette volna az EU-tól városrehabilitációra kapott közpénz-százmilliókat. Foglalkozzunk inkább azzal, hogy milyen új funkciókkal sikerült ellátni a teret, ha már Csepel főterének nevezik.

Nyilvános WC-vel például minden korábbi ígérettel ellentétben a mai napig nem.

Erre egyébként a frissen kikerült táblán is felhívják a fideszes városvezetők figyelmét:

Nem nyílt még meg a pavilonsoron a BKK számtalan alkalommal beígért ügyfélszolgálata sem, a sokak által szintén hiányolt hírlapárus helyén pedig pár hete egy ingatlanközvetítő iroda ütötte fel a fejét, bizonyára minden arra közlekedő nagy-nagy örömére.

Van viszont végre egy finom kávét és friss pékárut kínáló Lipóti pékség, kedves kiszolgálással és aránylag baráti árakkal. És persze ott van Csepel ékköve, a sarkon helyet foglaló Corner Garden, amely a kétezertízes évek végének hamisítatlan pufimellényes, NER-lovagos, burzsujbisztrós hangulatvilágával várja a hasonló komforttal sajnos nem csábító HÉV-szerelvényeken mostanság jobbára szétaszalódó szigetországi népeket.

Visszatérve még a táblákra: a napokban már több csepeli közösségi fórumon is érdeklődést kiváltó hirdetmények kapcsán jellemzően a következő kérdések fogalmazódtak meg:

1. Hány darab ilyen táblát sikerült gyártatni és kihelyezni?

2. Mennyi volt a táblák gyártási és kihelyezési költsége?

3. Az önkormányzat vagy Fidesz kasszájából fizették a gyártást és a kihelyezést?

“Kell a tábla, mert anélkül nem vesszük észre, hogy Csillagtelep megújul! Igaz, így sem! – írta valaki a Csepeli vagyok nevű, zárt Facebook-csoportban.

Nos, a városvezetés rutinosan minden tábla aljára odaírta, hogy ezek a XXI. kerületi önkormányzat 2019. VI. hó 13-án hozott határozatának folyományaként virítanak kint a közterületeken. A szóban forgó rendeletet valóban a botrányos júniusi rendkívüli képviselő-testületi ülésen szavazta meg a csepeli képviselőtestület fideszes többsége.

Ez volt az az ülés, amit Borbély Lénárd a kudarcba fulladt strandfelújítás miatt MSZP-s kezdeményezésre volt kénytelen összehívni. Ez volt az, amelyen, miután a strandbotrány kivizsgálását célzó ellenzéki indítványt botrányos indoklásokkal lesöpörték, ha már szépen összejöttek, szépen megszavazták azt a saját előterjesztésüket, amely felhatalmazza a polgármestert, hogy beszámolhasson az elmúlt évek eredményeiről.

Borbély Lénárd polgármesteri kampányát közpénzből, az országos strandbotrányra válaszul indították be. (Forrás: Facebook)

Az említett előterjesztésben egyébként sem költségek, sem egyéb mennyiségek nem szerepelnek. Azt tehát momentán nem tudjuk sajnos megmondani, hogy pontosan hány darab ilyen táblát gyártatott és helyeztetett ki az önkormányzat, és hogy ezek mennyibe kerültek, azt azonban teljes lelki nyugalommal ki merjük jelenteni, hogy

az utolsó forintig a csepeli lakosság, nem pedig a csepeli Fidesz fogja kifizetni.

Egyébként Ábel Attila az egyik csepeli közösségi csoportban a költségeket illetően kapott konkrét kérdéseket. Amint a legendásan lelkiismeretes Facebook-huszár hírében álló alpolgármester válaszol, beszámolunk róla.