Az egészségügy lejtőn, a kormányzati vezetők viszont vadiúj kocsikon gurulnak

Közzétéve

Válsághelyzetben az egészségügy, és az Orbán-kormány kocsikat vesz 82 milliárdért – hívja fel a figyelmet az MSZP csepeli elnökasszonya.

Bangóné Borbély Ildikó ezt az után közölte, hogy újabb történet került napvilágra, ami az egészségügy válságát bizonyítja: a fővárosi Szent Margit kórházban nem tudják ellátni a súlyos gyomorvérzéses betegeket. Nincs gasztroenterológus , ezért tovább kell küldeni a betegeket a Honvédba, illetve külsősökkel szerveznek ügyeletet. Ha egyik sem sikerül, az erre kiképzetlen kezelőorvosnak, vagy akár az ügyeletes orvosnak kell gondoskodni a stabil életfunkciók fenntartásáról.

(Forrás: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó)

Azt írta:

Bizony, itt nemcsak a beteg van válságban, ha ilyen helyzetbe kerül! Itt az ellátórendszer súlyos válsága látszik, nap mint nap!

Alulfinanszírozott kórházak, éhbérrel fizetett orvosok és ápolók, hiányzó gyógyszerek, lelketlen, a betegekkel nem törődő egészségügyi vezetés – sorolta a bajokat.

A kormány pedig mit lép erre? Ahelyett, hogy az egészségügyre szánna energiát és pénzt, története legnagyobb autóvásárlását hajtja végre: 82 milliárdot költ el új gépkocsikra. Erre van pénz, az élet megóvására pedig nincs? Felháborító!

– jelentette ki.

Arról, hogy a kormány hazánk történetének legdrágább autóbeszerzésére készül, a minap annak kapcsán írtunk, hogy Csepel önkormányzata sem feltétlenül spórol, ha járművekről van szó. Egy közérdekű adatigénylésből ugyanis kiderült, hogy közel tízmillió forint közpénzt öntöttek szolgálati autóikba Csepel vezetői.

A képen balról jobbra Szeles Gábor jegyző, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester. (Forrás: csepel.hu)

Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint a Csepel jegyzője és aljegyzője 2014 óta több mint 260 ezer kilométert autóztak el, a szolgálati járműveikbe beletöltött üzemanyag költsége az idei év első negyedéig meghaladta a kilenc és fél millió forintot, azaz az októberig tartó önkormányzati ciklus végére elérheti a tízmillió forintot.