Egyre több az illegális szemét Csepelen

Közzétéve

Az már biztos, hogy idén a nyári lomtalanítás elmarad Csepelen, és egyelőre
azt is csak találgatják az itt élők, hogy lesz-e egyáltalán lakossági lomelszállítás, és ha igen, mikor. Közben egyre több illegális szemétlerakat üti fel a fejét a XXI. kerület különböző pontjain.

A legvalószínűbbnek most az tűnik, hogy valamikor az október 13-án esedékes önkormányzati választás után fog sort keríteni az éves rendes lomtalanításra a Fővárosi Közterület Fenntartó. A közösségi médiában terjedő, meg nem erősített hírek szerint november végén, december elején lehet majd a lomtalanítás Csepelen, ugyanakkor hivatalosan ezt sem az önkormányzat, sem az FKF nem erősítette meg, és a cég éves lomtalanítási naptárában sincs feltüntetve XXI. kerületi időpont.

Hivatalosan nem tudni, hogy mi a szokatlan csepeli csúszás oka. Azonban a tavalyi XXI. kerületi lomtalanítás, ami olyan jól sikerült, hogy akadt környék, ahonnét szanaszét fújta a szél a szemetet, mivel napok alatt sem sikerült az elszállítását megoldani, helyenként pedig szó szerint szeméthegyekkel szembesültek a szigetországiak, nem nehéz kitalálni, hogy mi állhat a helyzet hátterében.

Persze próbált úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben ment volna, ám a újraválasztásában reménykedő fideszes városvezetés a tavalyi, helyenként látványosan elbaltázott lomtalanítás után idén inkább az október közepi voksolás után láthatta jónak elvégezni a várhatóan ismét komoly felfordulással járó piszkos munkát, és ezt a kívánságát jelezhette is az FKF felé, ahol az önkormányzati óhaj a jelek szerint meghallgattatott.

Addig is, amíg kiderül, hogy a csepeliek megszabadulhatnak-e az idén a tavaly óta felhalmozódott felesleges lomjaiktól, sajnos ismét arról számolhatunk be, hogy az illegális szemét is rendesen halmozódik a XXI. kerületben.

Csepeli lakossági jelzés jutott el a 21órához, amiben egy környékbeli jelezte, hogy hiába tett ki az önkormányzat a II. Rákóczi Ferenc útról nyíló, és egészen a Nagy-Dunáig nyúló Rózsa utca végére nemrég egy sorompót az illegális szemétlerakások megfékezése céljából, sajnos a lomisokat ezzel nem sikerült megakadályozni a szemét lerakásában, csak annyi változás állt be, hogy most ezen a szakaszon a felső rakpartra hordják a lomot.

A környéken lakó hölgy egy csokor frissen kattintott képet is mellékelt az elektronikus leveléhez, az alábbi fotók a gáztelep melletti, illetve attól délre lévő területről készültek.