Az MSZP reagál a Momentum részleges kiszállására

Közzétéve

A következő reakciót juttatták el a 21órának a XXI. kerületi szocialisták az után, hogy a Momentum Mozgalom csepeli tagjai tegnap úgy döntöttek, csak részben vesznek részt a Fidesz leváltására szerveződött ellenzéki együttműködésben:

“A Momentum Mozgalom XXI. kerületi tagjai tegnap úgy döntöttek, hogy az egyéni körzetek szintjén nem kívánnak részt venni a Fidesz csepeli helytartóinak leváltására létrejött együttműködésben. Abban, hogy az őszi önkormányzati választáson minden körzetben egyetlen ellenzéki jelölt álljon szemben a fideszessel. A döntésük közvetlenül a 2019-es helyhatósági voksolást érinti, valójában azonban a 2022-es parlamenti választásról szól.

A cél ugyanis az, hogy Szabó Szabolcsnak ne legyen ellenzéki vetélytársa a 2022-es Országgyűlési választáson Csepelen. Ennek eléréséhez Szenteczky János félreállásának követelése csak egy eszköz, az igazi cél az MSZP csepeli szervezetének megroppantása, és vezetőjének, Bangóné Borbély Ildikónak a félreállítása. Senkinek ne legyen kétsége: ha ez sikerül, a DK lesz a következő a sorban.

Erre jó pár bizonyítékkal szolgált az elmúlt időszak. Először is, Szabó mindvégig mereven elutasította az összefogást, Szenteczky félreállításához kötötte az együttműködés támogatását. A Momentum mindenáron be kívánta hozni az összefogásba Csendes Imrét, Szabó Szabolcs csepeli emberét jelöltként. Ebbe a csapatba állt bele a helyi Jobbik Pákozdi József, valamint a helyi LMP Tenk András révén, akik az elmúlt 9 évben bizottsági elnökként, a legmagasabb önkormányzati tiszteletdíjért a helyi Fidesz tenyeréből ettek. Nem mellesleg ennek az összefogás elleni csapatnak az élére állt Takács Mónika is, aki mögött többek közt ezért nem tudott létrejönni a teljes, hatpárti ellenzéki egység.

A történtek után nem meglepetés, hogy ezek az emberek: Pákozdi József, Tenk András és Csendes Imre, valamint a csepeli Momentum részéről vélhetően Dukán András és Szvorény Kristóf egy szigetszentmiklósi (!) egyesület színeiben el kívánnak indulni az októberi választáson. Hivatalosan persze a Fidesz, valójában az ellenzéki együttműködés jelöltjei ellen. Ugyanis nyilvánvalóan a tegnapi döntés meghozói is tisztában vannak vele: az ellenzék megosztásából csakis Borbély Lénárd és a Fidesz csepeli helytartói kerülhetnek ki győztesen.

Ha a Fidesz 2019-ben is a helyén marad Csepelen, azt a változást akaró többség Szabó Szabolcsnak köszönheti majd, akinek a képviselői mandátumáért ezek szerint ez sem drága ár.

Amennyiben a Momentum Mozgalom XXI. kerületi képviselői számára a Fidesz csepeli helytartóinak 2019-es leváltása fontosabb, mint Szabó Szabolcs 2022-es parlamenti bársonyszéke, kérjük, üljenek vissza a tárgyalóasztalhoz, az ötpárti összefogás pártjai ugyanis továbbra is teljes, hatpárti együttműködésben érdekeltek.”