Németh Szilárd is reagált Erdősi Éva hivatalos bemutatkozására

Közzétéve

A jelenleg honvédelmi államtitkári rangban szolgáló egykori rezsitábornok szerint az elmúlt két önkormányzati ciklusnak köszönhetően Csepel a főváros egyik leginkább élhető kerületévé vált, mert ott ma az történik, amit a csepeliek akarnak. Az ellenzék ezt a fejlődési folyamatot, ezt az összefogást akasztaná meg, mert őket nem az emberek, hanem a pártpolitikai és egyéni túlélési érdekeik vezérlik – fűzte hozzá.

Karácsony Gergelyék a pénzért és a hatalomért mindenre képesek. “Ne hagyjuk, hogy elvegyék mindazt, amit az elmúlt években közös erővel elértünk!” – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott a közleményében Németh, aki a 168óra szerint csúnya nyelvi csapdába trappolt bele, amikor azt írta, hogy

az ellenzék „gallyra vágná” Csepelt.

Régi nyelvi csapdába szaladt bele most nagy nyilvánosság előtt a fideszes politikus, mert nem valószínű, hogy valaminő erdőgazdálkodási tevékenységre gondolt, pont Csepelen.Az elront, tönkretesz értelmű fordulatot helyesen úgy írjuk, hogy „gajra vág”. A gaj a jiddis gajdesz (pusztulás, halál) szóból származik, annak rövidült alakja – írta a Németh-közlemény kapcsán a portál.

Ennél nagyobb baj, hogy a csepeli ügyekben mostanában feltűnően ritkán megszólaló fideszes politikus idén is nemmel szavazott azokra a fejlesztésekre, amiket tavaly, csepeli országgyűlési képviselőjelöltként még lelkesen támogatott.