Négy, azaz 4 helyen indulhattak volna a momentumosok Csepelen, de a megegyezéshez ez sem volt elég

Közzétéve

Egyetlen kerületben sem ajánlottak fel annyi egyéni körzetben indulási lehetőséget a Momentumnak, mint Csepelen – hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában pénteken este. Közben a csepeli szocialisták azt remélik, a Momentum csepeli képviselői hétfőig még meggondolják magukat, mert az ellenzék megosztásával csak Borbély Lénárd polgármester és a jelenlegi fideszes városvezetés nyer.

Erdősi Évát tegnap mutatta be hivatalosan Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt Csepelen, mint a XXI. kerület hat párt által támogatott polgármesterjelöltjét. A civilként induló Erdősi mögött áll korábbi pártja, a Párbeszéd, valamint az MSZP, a DK, az LMP és a Jobbik mellett a Momentum Mozgalom is. A Momentum csepeli képviselői ugyanakkor az egyéni körzetekben nem kívánnak együttműködni, inkább egy szigetszentmiklósi egyesület, a Buckai Szövetség szárnyai alatt indulnának el az őszi önkormányzati választáson Csepelen.

Hogy mi lehet a valódi oka a XXI. kerületi momentumosok kiszállásának a teljes ellenzéki összefogásból, arról ebben és ebben a posztunkban foglalkoztunk már, a tegnap esti műsorban azonban Erdősi Éva is megkapta a kérdést, hogy mi a helyzet Csepelen, igaz-e, hogy egyetlen kerületi MSZP-s képviselő, a Fidesz által 2010 óta ötven különböző ügyben üldözött Szenteczky János miatt szálltak ki a teljes együttműködésből.

Az ellenzéki polgármesterjelölt azt mondta, a tizenkét csepeli egyéni körzetes képviselői helyből a Momentum négy helyet kapott. „Azt gondolom a fővárosban sehol nincs még egy kerület, ahol ilyen mértékben, tehát egyharmad arányban képviselhetnék magukat. Ha én komolyan gondolom, hogy dolgozni akarok, akkor megnyerem azt a négy körzetet, és négy képviselővel a testületben érdekérvényesítés mellett végigcsinálom azt, amit szeretnék” – szögezte le.

Erdősi itt a riporter kérdésére válaszolva még világossá tette, hogy az a DK is beérte három körzettel, amely kétszer annyi szavazatot kapott Csepelen a májusi EP-választáson, mint a Momentum. Majd rátért arra, hogy van öt párt, amely megegyezett a kerületben arról, hogy az emberekkel együtt változást akar elérni Csepelen, hogy a kerület kitörjön végre Németh Szilárd és Borbély Lénárd világából.

Később a műsorvezető felvetette még, hogy a Szenteczky elleni fideszes vádaskodás „nem friss történet”, hanem már 2010 óta tart, azaz kissé fura, hogy a csepeli Momentum, amely ezt nyilván tudta, miért most találta ki, hogy ez neki nem szimpatikus. Azt nem tudjuk, hogy pontosan mikor találták ki.

Az viszont biztos, hogy ha valakire pláne igaz, hogy furcsa a viselkedése, az Szabó Szabolcsé, aki 2014-ben konkrétan a Szenteczky vezette csepeli MSZP visszalépésének, és szervezeti támogatásának köszönhette, hogy a politikába totál ismeretlenül belépve legyőzte a fideszes Németh Szilárdot.