Erdősi Éva Borbély Lénárdnak: “Higgye el, az ön lelkének is könnyebb lesz, ha végre őszintén a választói szemébe néz”

Közzétéve

Nyílt levelet intézett a csepeli ellenzék polgármesterjelöltje a jelenlegi városvezetőhöz, azt tudakolva, hogy mikor szándékozik beszámolni a 2014-ben beígért, de az elmúlt öt évben elmulasztott fejlesztésekről.

Bárhol járunk a kerületben, önnek hála ömlik ránk az önkormányzati propaganda. Túlzás nélkül állítható: a mi kis békés szigetünk az utóbbi hetekben egy nagy táblatengerré vált – kezdi levelét a hat ellenzéki párt által támogatott Erdősi Éva.

Majd azzal folytatja, hogy

a fideszes hatalomvágy eredményeként megvalósult táblázást „természetesen” már megint a csepeliek fizették.

Pedig Erdősi szerint az erre elszórt tízmillió forintnak lett volna jobb helye is, ha Borbély Lénárdnak polgármesterként nem a propaganda lenne a legfontosabb.

“Valódi, előremutató eredmények híján nyilván úgy érzi, hogy ha valamit elég sokat sulykol, akkor az már nem is lesz fontos, amiről meg mélyen hallgat. Azonban biztosíthatom róla: ez nem így van” – írja Borbély Lénárdnak Erdősi Éva.

“Hiába mosolyog le róluk ránk, csepeliekre úgy, mintha lenne mire büszkének lennie. Az ön drága táblái az itt élők életét befolyásoló, igazán fontos fejlesztésekről egy szót sem szólnak, ráadásul a kerületiek szemében éppúgy környezetszennyezésnek számítanak, mint a Csepelt ellepő illegális hulladéklerakások.”

Erdősi ezután arra hívja fel Borbély Lénárd figyelmét, hogy több mint két hete már feltettem neki kérdést: nem gondolja, hogy az öt hivatali éve után a 2014-ben megígért 35 pontjáról kellene számot adnia?

Az ellenzéki jelölt szerint például arról kellene beszámolnia a fideszes városvezetőnek, hogy a 2014-es programjából miért nem valósult meg a(z)

– gerincút teljes kiépítése?
– 2×2 sávos Gubacsi híd?
– új híd Csepel és Soroksár között?
– inkubátorház?
– munkahelyteremtő program és az 5000 új állás?

Erdősi arra is választ vár: mikorra várhatják a csepeliek, hogy végre ki legyen írva az idei kerületi lomtalanítás? Miért kell hónapokat várniuk a kerületben élőknek egy-egy szakorvosi vizsgálatra? És miért gondolja Borbély Lénárd, hogy az önkormányzati kassza a csepeli Fidesz kasszája is egyben?

Higgye el, az ön lelkének is könnyebb lesz, ha végre őszintén a választói szemébe néz, és a sunyi sikerpropaganda helyett valóban elszámol az elmúlt öt évével! – fogalmaz Erdősi Éva.

Előtérben Erdősi Éva, az ellenzék csepeli polgármesterjelöltje