A csepeli Fidesznek már egy el sem indult beruházás is siker

Közzétéve

Egy beígért, de el sem kezdett útfelújítás „sikertörténete” az önkormányzati eredményjelző táblák árnyékában.

A napokban egy középkorú hölgy hívta fel a csepeli ellenzék közös polgármesterjelöltjét. A szomszédos Szigetszentmiklóson lakó, de a mindennapjai nagy részét a kerületben töltő nő egy érdekes útfelújítási projekt kapcsán kereste meg Erdősi Évát.

A Csepelt Szigetszentmiklóstól elválasztó Királyerdő útra rátérve elmondta, hogy a kerület fideszes vezetése nemrég ott is kiplakátolta, hogy a Kövecses utca és a Tátra utca között szakaszt leaszfaltozta. Pontosabban leaszfaltozza, ez ugyanis annak ellenére nem történt meg, hogy a határidő július vége volt. Mi több, úgy sikerült oda a “sikertáblát” kihelyezni, hogy

az érintett úton eddig egyetlen kapavágás nem történt.

Mellesleg a hölgy azt sem érti, miért nem lehetett teljesen, tehát egészen a Tihanyi utcáig megcsinálni az utat, mivel ez a 300 méteres szakasz is „gyalázatos állapotban van”. „Az itt élő embereknek nem járna aszfaltos út, hogy ne essen szét alattuk a gépjárművük?” – kérdezi.

Ezen a képen az látszik, hogy a Királyerdő út szóban forgó szakaszát július végéig át kellett volna adni.

Erdősi a bejelentés után bejárta a helyszínt, telefonált néhányat, és arról számolt be a 21órának, hogy sikerült elérnie egy szigetszentmiklósi képviselőt. Az ottani önkormányzatban amúgy a Fidesz-frakciót erősítő képviselő először is leszögezte:

neki nem az számít, ki milyen színekben politizál, mivel helyben mindenkinek a helyben élők érdekét kell nézni.

A képviselő ez után egy másik, szintén tanulságos történetet is elmesélt. A szintén mindkét települést érintő Körtefa/Szellős utca szentmiklósi részre eső szakaszát az ottani önkormányzat nemrég leaszfaltozta, azonban a rövidebb, alig egy kilométeres csepeli részen a Királyerdő úthoz hasonlóan nem történt semmi.

A miklósi képviselő szerint nem titok, hogy Csepelnek amúgy lenne forrása az útjai rendbetételére, ám az önkormányzattól nekik az elmúlt években folyton azt ígérték, a beruházást már csak a választások után csinálják majd meg. Éppúgy, mint a lomtalanítást, az egészségügyi szakrendelői ellátás rendbetételét, és még sok minden mást, amit az elmúlt öt évben elmulasztottak – tette hozzá Erdősi Éva a 21órának.