Hoppá! Mégis teljes összefogás lesz a Fidesz ellen Csepelen

Közzétéve

A Momentum Mozgalom csatlakozásával Csepelen is megvalósulni látszik a teljes ellenzéki együttműködés.

Teljessé vált az ellenzéki összefogás Csepelen: a Momentum visszatért, közös listán indul a szocialistákkal is – hozta elsőként a minden ellenzéki szavazó számára fontos hírt a Klubrádió csütörtökön.

Ez azt jelenti, hogy Erdősi Évát támogatja minden országosan ismert, mérhető támogatottsággal rendelkező ellenzéki párt a XXI. kerületben, továbbá ez a hat párt, vagyis az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és az őszi összefogáshoz utolsóként csatlakozó Momentum mind a tizenkét egyéni körzetben közös jelöltekkel áll ki az októberi önkormányzati választáson.

Erdősi Éva csepeli polgármesterjelölt és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt mögött minden ellenzéki párt ott van Csepelen, és az egyéni körzetekben is közösen veszik fel a harcot ősszel a Fidesszel.

A hír szerint a csepeli momentumosok “sokat gondolkodtak a dolgon”. De végül benne lesz a csepeli Momentum is az ellenzéki együttműködésben, és közös listán indul az októberi önkormányzati választáson az MSZP-vel is – erősítette meg a szocialista Molnár Zsolt szavait a Momentum csepeli alelnöke.

“Arra jutottunk, hogy a legjobb az együttműködésnek mégiscsak az a formája, hogyha közösen indulunk”

– fogalmazott Dukán András a Klubrádiónak.

A párt helyi szervezete korábban a rossz megállapodásra hivatkozva szállt ki az együttműködésről, a Momentumnak elsősorban azzal volt problémája, hogy az MSZP-s Szenteczky János biztos befutó helyre került volna kerületi listán annak ellenére, hogy korábban már jogerősen elítéltek rágalmazás miatt, és hűtlen kezeléssel is gyanúsítják. 

Az MSZP ezzel kapcsolatban korábban közölte, hogy amennyiben a Momentum Mozgalom csepeli képviselői számára a Fidesz XXI. kerületi helytartóinak leváltása a fontos, üljenek vissza a tárgyalóasztalhoz, az ötpárti összefogás pártjai ugyanis továbbra is teljes, hatpárti együttműködésben érdekeltek.

Németh Szilárd és az általa vezetett önkormányzat 2010 után közel 50 (!) feljelentést tett Szenteczky János ellen. A csepeli szocialisták volt vezetője elleni több tucat perből, amit a Fidesz a nyakába akasztott, eddig egyetlen ügyben állt meg a vád. Ez a bizonyos rágalmazási per egy csepel.info néven 2010-ben kiadott kampánylap miatt kerekedett.

Ejnye. Pedig az önkormányzati újság még a múlt heti címlapján is azt írta, hogy…

Miközben az ellenzék tehát összefogott a XXI. kerületben is, addig az ellenzék megosztására játszó csepeli Fidesz látványosan melléfogott (lásd fenti kép). Nagy gondban lehet most Ábel Attila és a fideszes önkormányzat, amit az is mutat, hogy a kommunikációért felelős alpolgármester a csütörtöki hír hallatán azonnal szajkózni kezdte az egyik csepeli Facebook-csoportban, hogy „a Momentum behajolt Szenteczkynek”.

A fideszes városvezetők idegessége érthető, mivel minden felmérés azt mutatja, hogy az ellenzéki pártok együttes indulása esetén masszív kisebbségbe kerülhet a Fidesz Csepelen. Persze a kampány ettől még messze nincs lefutva, sőt. Innentől indulhat csak be igazán.