A szocialisták üdvözlik, hogy végre “ötről a hatra” jutott a csepeli ellenzék

Közzétéve

Közleményt juttattak el a XXI. kerületi MSZP-sek a 21órához. Ebben a párt helyi szervezetének elnöke azt írja, üdvözlik a csepeli ellenzék teljes egységét.

Örömmel hallottuk a Momentum Mozgalom csepeli alelnökének nyilatkozatát, mi szerint arra jutottak, hogy “a legjobb az együttműködésnek mégiscsak az a formája, hogyha közösen indulunk”. Ennél is nagyobb örömmel írtuk alá délután azt a hatpárti megállapodást, amelynek eredményeként az ellenzéki erők együtt fogják felvenni a harcot a közös polgármesterjelöltünk, Erdősi Éva oldalán – közölte Bangóné Borbély Ildikó.

Örömünket az sem rontja el, hogy az egység érdekében immár sokadik alkalommal mi, szocialisták léptünk hátra, és tettük ezt azzal a meggyőződéssel, hogy korábbi vezetőnk, a csepeli Momentum által az egyezség akadályaként megnevezett Szenteczky János tisztességes, a XXI. kerület jobbá tétele mellett maximálisan elkötelezett ellenzéki politikus

– tette hozzá.

Biztosak vagyunk abban, hogy a teljes egység miatt érzett örömünkben nem csak a mai megállapodást velünk együtt aláíró DK, Jobbik, LMP, Momentum és Párbeszéd, de a változást akaró csepeliek is osztoznak.

Ma egyedül a csepeli Fidesz nem örülhet, amely az elmúlt hetekben a változást akaró csepeliek egymás ellen hergelésével, meg persze önmaga pofátlan fényezésével volt elfoglalva, ahelyett, hogy az elmúlt kilenc éves városvezetésével tisztessegesen elszámolt volna.

A megállapodással minden politikai akadály elhárult a Fidesz XXI. kerületi helytartóinak leváltása előtt. A hatpárti ellenzéki együttműködés pártjai holnaptól közösen, a kormánypártokkal szemben, a változást akaró csepeliek oldalán harcolnak tovább – fogalmazott csütörtök este a csepeli szocialisták vezetője.

Erdősi Éva, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje Csepelen.