Németh Szilárdnak és Borbély Lénárdnak nagyon sűrű napja lehetett tegnap

Közzétéve

Nagy nap volt a tegnapi a XXI. kerület sportéletében: kereken kilencven éve született Czibor Zoltán, az Aranycsapat csepeli legendája.

A Béke téri futball-legendáknak állított szoboregyüttes Tóth II József (balra) és a 90 éve született Czibor Zoltán (jobbra) emlékét őrzi.

Az évforduló alkalmával a XXI. kerületi futball-legendák szobra előtt emlékezett a Csepel-család, emellett az augusztus 23- án Komáromban rendezett nemzetközi tornán a Czibor Zoltánról elnevezett sporttelepen mintegy hétszáz gyerek vett részt, köztük a Csepel FC korosztályos együttese is.

Ifjú csepeli focisták a legendás Czibor szülővárosában rendezett tornán Komáromban 2019. augusztus 23-án (forrás: Facebook/Csepel FC)

Az idén 107 éves, négyszeres NB I-es bajnok kék-piros kerületi klub tájékoztatása szerint az Elekes Zsolt és Takács Krisztián vezetésével kiálló fiatalok derekasan helytálltak a rendkívül jó erőkből álló mezőnyben és színvonalas mérkőzéseket játszva végeztek a középmezőnyben.

Amint pénteken a szigeti srácok hazatértek Csepelre, csatlakozott még hozzájuk néhány Csepel FC-sportoló, és együtt vették az irányt a Béke téren álló Czibor – Tóth II szoborhoz, ahol Märtz János elnök és Takács Krisztán, a felnőtt csapat társtulajdonosának kíséretében megkoszorúzták a csepeli legendák emlékművét – számolt be a klub a hivatalos Facebook-oldalán még pénteken.

A legendás Aranycsapat és a Csepel olimpiai bajnok labdarúgójának születésnapjáról egykori klubja, a Csepel FC nem felejtett el megemlékezni.
Czibor Komáromban nőtt fel és lett másodosztályú spíler, onnan igazolt előbb a Fradihoz, majd a Csepelbe, ahonnan 1952-ben olimpiai bajnok lett. Idehaza még a Honvéd, külföldön pedig például a Barcelona, az Espanyol, és az FC Basel játékosa is volt.

Sajnos úgy tűnik, a csepeli városvezetés ismét elfelejtkezett a kerületi legendákról. Legalábbis információink szerint tegnap az önkormányzat részéről senki nem tette tiszteletét az önkormányzat által két éve állított emlékműnél, de Borbély Lénárd jelenlegi, és Németh Szilárd korábbi csepeli polgármester közösségi oldalán sem találtuk nyomát annak, hogy eszükbe jutott volna Czibor Zoltán.

Borbély Lénárd polgármester a legendák szobrának avatóünnepségén 2017 novemberében. (Ahonnan természetesen Németh Szilárd sem hiányozhatott.)

Míg a legendásan híres csepeli szoborállítóknak csak egy szoborállítás erejéig voltak fontosan a csepeli legendák, a Csepel FC a Facebook-oldalán közölte: a tegnapi nappal számukra nem ért véget a Czibor-emlékév. Augusztus 29- én és 30- án is érdekeltek a csepeli olimpiai bajnok emlékére rendezett programsorozatokban.