Újabb részleteket fedett fel terveiből Erdősi Éva

Közzétéve

Nem elég csupán a csepeli HÉV szerelvényeit újakra cserélni, ezt a vonalat ki kell vinni egészen az M0-ásig – mondta a XXI. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a minap.

A hat ellenzéki párt által támogatott Erdősit a műsorban a devizahitelesekért harcoló pénzügyi szakértőként mutatták be, és elsőként azt kérdezte tőle, sikeres volt-e ez a küzdelem. A csepeli polgármesterjelölt egyértelmű igennel válaszolt, mondván, mára több olyan ítélet van az Európai Bíróságon, amely kényszeríti a magyar bírákat, hogy az árfolyamkockázatot vizsgálják. Hozzátette: a küzdelemnek még nincs vége. „Ez nem úgy néz ki, hogy vannak csaták. Hanem van egy háború, ami jelenleg is zajlik”, méghozzá a bajba jutott hitelesek és a pénzintézetek, illetve a bíróságok között – közölte.

„A polgármesterjelöltség is egy olyan kihívás, amit úgy kell megoldani, hogy utána a csepeliek javát szolgálja, erre készülünk a képviselőjelölt-társaimmal – jelentette ki. „Egy olyan feladatnak a kapujában állunk, amit ha a választókkal együtt megnyerünk, akkor egy hatalmas lehetőséget ad egy olyan fejlődésre, ami nem öt évre, hanem sokkal továbbra is szólhat” – tette hozzá.

A kérdésre, hogy mit visz a csepeliek elé a múltjából, Erdősi Éva a harcosságát, a kitartását emelte ki, és a csapatot, amely mögötte áll, és a munkáját segíti. Itt elmondta, örül neki, hogy egy sokszínű csapat áll mögötte, mert az új képviselőtestületbe is szeretné az értelmes, személyeskedésektől mentes vitákat visszahozni, hiszen az ésszerű kompromisszumok a csepeli emberek javát fogják szolgálni.

Erdősi természetesen arra készül, hogy az összefogás jelöltjei lesznek többségben az új kerületi testületben, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem fogja meghallgatni az ellenzékbe szorult fideszes képviselőket. „Képviseljék a fideszes beállítottságú embereket, hiszen Csepelen is vannak ilyenek, és ezzel nincs is semmi probléma” – mondta, hozzátéve: nem szeretné, hogy a jövőben is arról szóljanak a testületi ülések, hogy kizárólag a polgármesternek lehetnek előterjesztései, hogy csak az lehet, amit ő diktál.

A XXI. kerületet közpénzből elárasztó fideszes táblatengere rátérve Erdősi azt mondta, olyanokra büszkék Borbély Lénárdék, például, hogy óvodaudvarokat újítottak föl, amik az önkormányzatnak alapfeladatai.

A legfontosabb csepeli feladatokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva kijelentette, Csepel az agglomeráció kapuja, és mint ilyenre, óriási nyomás nehezedik rá a Budapestre feljáró munkások részéről. Nekik jelenleg nincs más módjuk erre, mint hogy autóval bejönnek, ami Csepelen igen jelentős forgalmi problémát okoz. Épp ezért nem elég csupán a csepeli HÉV szerelvényeit újakra cserélni, azt a vonalat szerinte ki kell vinni egészen az M0-ásig, hogy a bejövők már ott fel tudjanak szállni rá.

Erdősi Éva Karácsony Gergely főpolgármester-jelölttel a csepeli HÉV-en.

Egy ilyen terv megvalósítása persze nem megy egyik napról a másikra, de ezt el kell kezdeni egy rövid- közép- és hosszútávú stratégia mentén megvalósítani, mert ezek a komplex közlekedési, és környezeti fejlesztések azok, amik az itt élők életét jobbá tehetik. Mint mondta, azért is jók például az általuk szervezett nyílt utcafórumok, mert ezeken rengeteg ötletet és megfontolandó javaslatot kapnak a csepeliektől, egyúttal arról is kapnak visszajelzéseket, hogy mik azok a dolgok, amikre szerintük feleslegesen szórja a pénzt a kerület.

Ilyen például a strand üzemeltetése is, amely évi 50 millió forintjába kerül a kerületnek, holott ha az üzemeltetés átkerülne a fővároshoz, akkor az így megspórolt pénzből pár év alatt egy új CT-berendezést lehetne vásárolni a csepeli SZTK-ba, amivel napi szinten életeket lehetne menteni.