Órákon át hiába várták a mentőt egy életveszélyben lévő csepeli kisfiúhoz

Közzétéve

Órákon át hiába várták a mentőt egy életveszélyben lévő csepeli kisfiúhoz

A rém- és álhírterjesztést természetesen továbbra is meghagyjuk a csepeli Fidesz külföldi szerver mögé bújtatott propaganda oldalának. Tegnap azonban egy olyan történetet láttunk feltűnni több kerületi Facebook-csoportban is, amely mellett annak ellenére nem mehetünk el, hogy az eset név nélkül került nyilvánosságra.

Augusztus 27-én kedden Csepelen egy 13 éves kisfiú üveggolyót nyelt. Legjobb családban is előfordul – szoktuk mondani. Az azonban, ami ez után következett, jobb helyeken nem fordulhat elő.

14:38-kor mentőt hívtak hozzá, és vártak. Közben a fiú „nyálzott, rekedté vált, és elment a színe”. Negyven perc várakozás után, 15:18-kor hívtak hozzá Csepelről más segítséget, mert ennyi idő alatt sem ért ki a mentő. (Hogy mit jelent a „más segítség”, az a beszámolóból nem derül ki, de feltételezhetően magánorvosról van szó.)

„A hölgy, akit hívtak szerencsére jártas volt, és egy műfogással segített” – folytatódott a nem mindennapi fulladásról szóló beszámoló. A kisfiú színe végre visszatért, a szülők azonban nyilván továbbra is falfehérre válva várták a mentőt. Ami még mindig nem jött meg, annak ellenére, hogy aztán már 16 óra is elmúlt.

Szóval a 13 éves gyerek félrenyelt, fulladt, és az ellátásáért felelős szervek nem képesek mentőt küldeni 1,5 óra alatt. Hol az a sok mentő, amit vásároltak miért nem segítettek? – kérdezik a kisfiú szülei.

Jó kérdés.

Csepel saját mentőállomással rendelkezik, a központi rendelőintézet mögötti OMSZ-kirendeltség a nyilvánvaló leterheltsége mellett is ki kellett volna érjen az eset helyszínére.

Mindenesetre, hogy Morovik Attila egészségügyért felelős alpolgármester szerint a kerületben kiemelt program az egészségügy fejlesztése.

Jó tudni.