Titokban döntött a csepeli fideszes vezetés a Mészáros Lőrinchez tartozó reklámcég szerződéséről

Közzétéve

Még le sem apadt a XXI. kerületet elöntő önkormányzati táblatenger, máris újabb reklámfelületek kihelyezésébe kezdett a fideszes városvezetés Csepelen. Csütörtök reggel az SZTK előtti burkolatot kezdték el feltörni egy fényreklám telepítése miatt. Ezzel párhuzamosan az indulatok is feltörtek: „Csepelen tényleg csak újabb reklámtáblák hiányoztak?”

„Egyre abszurdabb, amit a polgármester művel. Csepelen a Görgei téren (az SZTK előtt) a tér közepét felbontották, és éppen most szerelik fel a világító reklámtáblát – hívta fel a figyelmet Bangóné Borbély Ildikó, a csepeli szocialisták vezetője csütörtökön. Csepelen tényleg csak újabb reklámtáblák hiányoztak?” – kérdezi.

(Facebook/Bangóné Borbély Ildikó)

Ezt nem tudjuk, de azt igen, hogy az újabb reklámfelületekről a múlt héten szerdán, rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntött a fideszes várososvezetés. A zárt ülésen kiosztott előterjesztést a fideszes képviselők kivétel nélkül megszavazták, és a kvázi titokban hozott döntésről csak egy szűkszavú határozat van fent az önkormányzat honlapján:

Ebből kiderül, hogy újabb reklámfelületeket létesítenek, az viszont nem, hogy hányat, és milyen pénzügyi feltételek mellett. Ezeket elvileg a helyszínen kiosztott előterjesztéshez mellékelt szerződésterv tartalmazza. Ami, mivel rendkívüli zárt ülésen döntöttek róla, soha nem lesz nyilvános.

Az újabb reklámfelületek kihelyezése ráadásul azért is érdekes, mert miközben az ellenzék köztudottan nem tud plakáthelyeket venni, és a közpénzből kiadott önkormányzati újságban sem hirdethet, addig a Mészáros Lőrinc közeli közterületi reklámcég a múlt heti döntéssel újabb felülethez jutott.

(Facebook/Bangóné Borbély Ildikó)

A Németh-Borbély páros nagyban tábláz és fényezi, sőt, most már fényreklámozza magát, közben pedig súlyos esetek történnek Csepelen – reagált Erdősi Éva a 21órának az SZTK előtti munkálatokra, egyben arra a minapi esetre is, amikor órákon át hiába várták a mentőt egy életveszélyben lévő csepeli kisfiúhoz.

Németh Szilárdnak és Borbély Lénárdnak csak a saját fényezése a fontos, nekünk pedig a csepeli lakosság biztonságos egészségügyi ellátása. Éppen ezért orvosokat és szakszemélyzetet fogunk a kerületbe vonzani, és a felesleges dolgokra, meg a fideszes propagandára elszórt százmilliókat az ellátás fejlesztésére, például új CT-berendezésre fogjuk fordítani – mondja.

(Facebook/Bangóné Borbély Ildikó)