Tóth Bertalan: a Fidesz legyőzése áldozatokkal jár

Közzétéve

A szocialisták elnöke ezt a Csepelen létrejött hatpárti ellenzéki egység kapcsán közölte.

„Csepelen hatpárti együttműködés van, esély van arra, hogy Németh Szilárd és csapata leváltásra kerüljön, ehhez azonban kompromisszumokat kellett kötni”

 – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerda este. A szocialista pártvezető egy csepeli esettel kapcsolatos kérdésre hozzátette: a XXI. kerületben csak az utolsó pillanatban sikerült összehozni az ellenzéki együttműködést (a Momentum hosszú hezitálása miatt – a szerk.).

Hogy Tóth Bertalan szavai érthetőbbek legyenek: Csepelen a Momentum összefogásba való beszállása végül is azt a helyzetet eredményezte, hogy az összefogásban részt vevő többi pártnak vissza kellett léptetnie jelölteket a javukra. Az utolsó pillanatig húzott megállapodásig úgy volt, hogy a nyugdíjas korú szocialista Dobák István is el fog indulni egyéniben, ám a Momentum beszállásával MSZP-nek is döntenie kellett, és úgy döntöttek, hogy helyette a fiatal és tehetséges Losonci Róbertnek adnak lehetőséget, hogy ősztől a csepelieket képviselje a kerületi képviselőtestületben.

Ezt a szimpla történetet a csepeli Fidesz külföldi szerverről üzemelő álhírblogja persze rögtön megpróbálta úgy tálalni, mint egy Dobák elleni aljas és brutális politikai leszámolást. Ám a valóság úgy tűnik az, hogy a csepeli önkormányzatban több ciklust eltöltő tapasztalt képviselő részben a körülmények, részben pedig a fiatalítás áldozata lett. Vagy ahogy Tóth Bertalan megfogalmazta:

Vannak ilyen helyzetek, azt kell nézni, hogy a 23 kerületben teljes ellenzéki együttműködés van, főpolgármester-jelölt van, hogy a megyei jogú városok 90 százalékában, és a nagyobb városokban is sikerült a teljes ellenzéki együttműködést megteremteni. Az MSZP célja a Fidesz legyőzése. Sajnos ez áldozatokkal jár

– hangoztatta a szocialista párt vezetője.

Mielőtt a csepeli álhírgyár ismét nekiállna a maga alternatív valóságának kitermelésébe, közöljük, hogy információink szerint a csepeli szocialisták továbbra is számítanak Dobák Istvánra. A tapasztalatára és szakmai tudására ősztől szüksége lesz az ellenzéki vezetésű XXI. kerületi önkormányzatnak – mondták érdeklődésünkre.

Örülünk ugyanakkor, hogy Csepelen is vannak olyan fiatal, tehetséges helyi politikusaink, mint Losonci Róbert. Németh Szilárd, és a hatalmát betegesen féltő csepeli Fidesz ennek nyilván nem örül, ahogy a velük szemben összeállt hatpárti ellenzéki egységnek sem. Talán ezért is próbálnak mindenáron konfliktust gerjeszteni az összefogáson belül Németh Szilárdék Csepelen – közölték a 21órával.