Erdősi: Borbély Lénárd csak Németh Szilárd megalkuvó beosztottja

Közzétéve

A kerület számára fontos fejlesztésekkel semmit nem volt képes haladni az elmúlt öt évben, ugyanakkor Erdősi Éva szerint a csepeli fideszes polgármester megalkuvó, és a hatalom megtartásáért mindenre képes.

Borbély Lénárd bár megpróbálja azt a látszatot kelteni, hogy nincs szoros kapcsolatban Németh Szilárddal, azonban újra és újra kiderül, hogy nem más, mint egy megalkuvó, a hatalom megtartásáért mindenre képes vezető – írja közösségi oldalán a hat párt által támogatott XXI. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt.

Erdősi Éva így reagált arra, hogy a múlt héten, az októberi választás előtt néhány héttel a fideszes városvezetés még megkötött gyorsan egy szupertitkos szerződést a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Publimont Kft-vel.

A közterületi médiában (főleg óriásplakátokban és fényreklámokban) utazó fideszes céggel röpke 15 évre szerződött hivatalosan a Borbély Lénárd vezette fideszes önkormányzat, ám nem koránt sem kizárt, hogy Németh Szilárd hathatós közreműködése is kellett a (Fidesznek biztosan) bomba üzlet megkötéséhez. Az ön főnökei nem bíznak önben, ezért sietették ezt a szerződést, ugye ezt ön is tudja? – címezi Borbély Lénárdnak a kérdést Erdősi Éva.

„Hogyan is történt, hogy rendkívüli zárt testületi ülésen hozatott az általa lekötelezett testület többségével olyan határozatot, hogy 15 évre Mészáros cégének adja a közterületi reklámok használatát? Vajon miért ilyen gyorsan, miért zárt ülésen történt a döntés?”

– kérdezi az ellenzék közös polgármesterjelöltje.

Az egyik válasz Erdősi szerint az lehet, hogy „azt hiszik, bármit megtehetnek”. A másik pedig, hogy félnek és azt gondolják, a táblák százai elhitetik a csepeliekkel, hogy csak ők alkalmasak a kerület vezetésére.

Az ellenzéki polgármester-jelölt szerint azonban Borbély ezúttal túllőtt a célon, erre pedig a választ október 13-án a csepeliek fogják megadni.