Villámgyorsan híre ment, hogy a Fidesz Csepelen már végkiárusítást tart

Közzétéve

Az elsőként a 21óra által közölt hírt, mi szerint teljes titokban döntött a csepeli fideszes vezetés a Mészáros Lőrinchez tartozó reklámcég szerződéséről, országos szinten elsőként a 24.hu kapta fel. A portál “2034-ig kapta meg Mészáros Lőrinc cége Csepel plakáthelyeit” címmel hozta le, hogy A XXI. Kerület Csepel önkormányzata augusztus 21-én zárt ülésen Borbély Lénárd fideszes polgármester indítványára úgy határozott, hogy 15 évre odaadja közterületei használatát Mészáros Lőrinc reklámcégének.

A rendkívüli közgyűlés felhatalmazta a polgármestert megkösse a szerződést a Publimont Kft.-tal. A megállapodás részletei azonban nem ismertek, mert az előterjesztést sürgősséggel vitték be a testület elé, és a tervezet szövege azóta sem került fel az önkormányzat honlapjára.

A botrányos hírt azóta több országos médium is közölte. A hvg.hu például “15 évre odaadták a csepeli plakáthelyeket Mészároséknak” címmel, de az Index mellett a 168Óra, az ATV és a Magyar Hang online sem ment el szó nélkül a nem mindennapi szerződés mellett. Utóbbi hivatkozik a 21órára is egyébként, amikor azt írja, a 21ora.hu vette észre Bangóné Borbély Ildikó bejegyezését, amelyben a szocialista politikus egyre abszurdabbnak nevezi, „amit a polgármester művel”.

Az MSZP csepeli elnöke le is fotózta, ahogy a szakorvosi rendelőintézet előtti Görgey tér kellős közepén a díszburkolat egy részét felbontották és éppen szerelik fel a világító reklámtáblát:

(Forrás: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó)