Borbély Lénárd a bukásáról beszélt

Közzétéve

Csinált egy páros videóinterjút a PestiSrácok stábja Borbély Lénárd csepeli és Sára Botond józsefvárosi fideszes kerületvezetővel. A XXI. kerületi polgármester a hosszú beszélgetés végén bevallotta, hogy szűkebb, baráti társaságokban szokott arról beszélni, hogy habár szeretné folytatni, az őszi választásnak úgy megy neki, hogy bár minden tőlük telhetőt megtettek, de ez nem jelent garanciát a folytatásra. Azt is mondta, „lehetett volna 1-2 dolgot jobban csinálni”.

Ha egy mondatban kellene összefoglalni Borbély Lénárd elmúlt kilenc éves munkásságát, ezt tudnánk írni igazából: a XXI. kerület jelenlegi vezetője 2010-ben Németh Szilárd alpolgármestereként kezdett a csepeli önkormányzat hivatalában, 2014-ben örökölte meg a pozíciót a nagyszájú fideszes politikustól, polgármestersége címere pedig sajnos a nagybetűs Szilárdizmus lett.

Bár Borbély a ciklusa elején járva igyekezett távolabb kerülni, és tán próbálná még ma is levetni magáról a Németh Szilárd által rá osztott, szótlan táskahordófiú szerepét, a tettei sajnos azt mutatják, ebben sem volt sikeres. Abban azonban, hogy a kétségtelenül karakteres Németh Szilárddal szemben amúgy sótlan polgármesternek legalább a kerületben legyen némi hangja, persze segítségére van a Fidesz nyaloncmédiája, elsősorban a helyi fideszes álhírblog, és a színvonalában a múlt század ötvenes éveit idéző önkormányzati lap.

De kampány van, úgyhogy nyilván minden segítség jól jön, ami baráti médiától jön, így kerülhetett a csepeli polgármester a PestiSrácok nevű propagandaportál Youtube-csatornájának minapi adásába. Borbély a közel egy órás beszélgetésben jó tanuló módjára felmondja a csepeli Fidesz külföldi szerverről futtatott propagandablog szüntelen szajkózott hazugságait, de ez legyen az ő baja. Ha úgy érzi, ezzel tud megfelelni Németh Szilárd és a Fidesz-központ elvárásának, és még jól is tud aludni mellette, tegye.

Azonban van a beszélgetésnek egy pontja, ami a vérfideszes törzsszavazói kultúrkörön túl is érdekessé teszi. A felvétel vége felé, amikor a műsorvezető arra tereli rá a szót, hogy mi lesz, ha az óriási sikereik ellenére a fővárosi fideszes polgármesterek Pesttől Budáig fontos pozíciókat vesztenek, valamiért Borbély arról kezd beszélni, hogy ő is azon kormánypárti városvezetők közé tartozik, akik nem lehetnek nyugodtak.

Ez után a csepeli polgármester azt mondta, szűkebb, baráti társaságokban el szokta mondani, hogy habár szereti amit csinál, szeretné is folytatni, viszont a választásnak úgy megy neki, hogy bár minden tőlük telhetőt megtettek, ez nem jelent garanciát a folytatásra. És ha tán elveszíti a választást, nyilván akkor át kell gondolnia, hogyan tovább. „Biztos követtünk el hibákat, lehetett volna 1-2 dolgot jobban csinálni” – jegyezte még meg ennél a gondolatmenetnél. Azért természetesen azt is elmondta, hogy hisz abban, hogy a lakosság látja mi történt, mi történik Csepelen és győzelemre készül.

Ősztől lehet hátrébb kell helyet foglalniuk.

(Kiemelt kép: Facebook/Borbély Lénárd)