Dobák István: a Fidesz leváltása nemcsak baloldali, hanem lakótelepi, kerületi, sőt fővárosi érdek is

Közzétéve

Köszönöm a két évtizedes bizalmat, a sok támogatást, a lehetőséget, hogy szolgálhattam az Erdősor úti lakótelepen élők érdekeit, az itt élő választópolgárokat, lakótársaimat, ismerősöket, barátokat, Csepelt. A jövőre nézve kívánom, hogy minden itt lakó megtalálja magának a boldogulás lehetőségét és úgy érezze, itt élni jó – írta ki Dobák István szocialista önkormányzati képviselő a Facebook-oldalára az után, hogy néhány napja a hatpárti ellenzéki megállapodás miatt úgy alakult, hogy az október 13-i önkormányzati választásokon nem őt, hanem Losonci Róbertet indítja az ellenzék Csepelen.

A változás, a hatalmon lévők, a helyi Fideszes vezetés leváltása nemcsak baloldali, hanem lakótelepi, kerületi, sőt fővárosi érdek is

– közölte Dobák István. A veterán kerületi politikus teljes bejegyzése itt olvasható.

Nagyjából Dobák búcsúposztjával egy időben Tóth Bertalan is megszólalt. Az MSZP elnöke szerint a Fidesz legyőzése áldozatokkal jár. „Csepelen hatpárti együttműködés van, esély van arra, hogy Németh Szilárd és csapata leváltásra kerüljön, ehhez azonban kompromisszumokat kellett kötni” – közölte.

Tóth Bertalan az ATV stúdiójában.

Információink szerint a csepeli szocialisták továbbra is számítanak Dobák Istvánra. A tapasztalatára és szakmai tudására ősztől szüksége lesz az ellenzéki vezetésű XXI. kerületi önkormányzatnak – közölték érdeklődésünkre. Örülnek ugyanakkor, hogy Csepelen is vannak olyan fiatal, tehetséges helyi politikusaik, mint Losonci Róbert. “Németh Szilárd, és a hatalmát betegesen féltő csepeli Fidesz ennek nyilván nem örül, ahogy a velük szemben összeállt hatpárti ellenzéki egységnek sem” – mondják.