Erdősi Éva: “ne egy párt kiszolgáltatottjai legyünk!”

Közzétéve

Kimerítő életrajzot tett közzé a hat ellenzéki párt által támogatott Erdősi Éva a közösségi oldalán kedden. Az ellenzék közös XXI. kerületi polgármesterjelöltje ebben arról is ír, hogy az őszinteség, a türelem, egymás meghallgatása, megértése és a kitartás elhozhatja Csepel számára is azt a lehetőséget, hogy változást érjünk el, hogy ne egy politikai párt kiszolgáltatottjai legyünk.

Tisztelt, kedves csepeli lakosok! Az alábbiakban olvashatják, olvashatjátok bemutatkozásomat, melyben nem térhettem ki minden részletre. Ezért várom Önöket, Benneteket személyes beszélgetésre kitelepüléseinken a Görgei téren, az SZTK sarkánál 8 és 12 óra között, ahol képviselőjelöltjeinkkel is találkozhatnak, találkozhattok!

54 éves vagyok, Pécsen születtem. 2002-ben költöztem Budapestre. Két felnőtt gyermekem van. Szüleim a Pécsi Bőrgyárban dolgoztak tímárként, több műszakban, fizikai munkásként. Szerették volna, ha többre vinném náluk.

Hatéves koromtól versenyszerűen úsztam. Innen van a monotonitás tűrésem és a kitartásom. Nem volt könnyű naponta reggel 5 órakor kelni, 6-kor a medencébe ugrani, délután 4-től újra úszni, hétvégén versenyre járni. Most már tudom, hogy az életemben sok hasznát veszem annak a fegyelemnek, amit ott tanultam.

Érettségi után Egerben tanulhattam volna tovább a tanítóképző főiskolán, de ezt szüleim anyagilag nem tudták támogatni, így egy Olasz nevű kis faluban képesítés nélküli tanító lettem, ahol egy évet töltöttem el. Jól eső érzés, hogy FB-n megkeresett egy volt diákom a következővel: „Éva néni én utáltam az iskolát, de magát nagyon szerettem!”

26 évig dolgoztam különböző pénzügyi intézményekben, az ügyviteli alkalmazottól a vezérigazgatói posztig jutottam. Sok jó vezetőm volt, akiktől sokat tanultam. Azt is, hogy először a kötelezettségeimet kell teljesítenem, azután követelhetem a jogaimat. Ez sokszor ma már nem így van. Közben mérlegképes könyvelő lettem, majd következett a Felsőfokú Bankárképző.

 
A gazdasági világválság jelentette a forduló pontot az életemben. Ekkor munkanélküli lettem, és megtapasztaltam milyen az, amikor nem számít a tudásod, ha mellette tartásod és elveid is vannak. Nehéz időszak volt, nem kellettem sehova. Sok-sok jelentkezés és visszautasítás után a civil szférában találtam meg a helyem és kezdődött el az új életem. Ma már egy ügyvédcsoporttal dolgozom és a 2018 előtt indult perekben alperesként is képviselek ügyfeleket. Büszke vagyok arra, hogy jogerősen még nem vesztettem pert.

Bár sokan nem veszik észre, de a mindennapjaink része a politika. Az, hogy tiszták-e az utcák, hogy le van-e nyírva a fű, hogy van-e elég orvos, hogy mitől drága a piac, hogy biztonságosak-e az utcák, hogy mit és hogyan tanulnak a gyerekeink és még sorolhatnám, mind attól függ, hogy a politika, az uralkodó hatalom hogyan alakítja törvényeinket.

A törvényhozás a politika színtere, és mivel az élet valamennyi területére kiható törvények és a helyi túlhatalmi rendszer ellen kívántam fellépni nem is volt más választásom, minthogy csatlakozom valamelyik politikai szervezethez. 2017-ben léptem be a Párbeszéd Magyarország Pártba (jelenleg tagságomat felfüggesztettem).

Hiszem, hogy az igazság, az őszinteség, a türelem, egymás meghallgatása és megértése és a kitartás elhozhatja Csepel számára is azt a lehetőséget, hogy változást érjünk el, hogy ne egy politikai párt kiszolgálói és kiszolgáltatottjai legyünk.

Ehhez kérem támogatásukat és köszönöm azoknak akik segítettek ezen az úton és ajánlásukkal hozzájárultak polgármesterjelöltté válásomhoz!