Új elképzelések, lehetőségek a Munkásotthon előtt

Közzétéve

Csepel legnagyobb, jövőre 100 éves kulturális létesítménye a Munkásotthon. Léte a munkás embereknek, takarékosságuknak, beletett kétkezi munkájuknak köszönhető. Ez a nagy múltú intézet Csepel 12-es választási körzetében található … s az idő vasfogánál többet, jobban csak a “múltat végképp eltörölni” akaró narancsos önkormányzat ártott neki, melynek hol valóságban, hol a paravánok mögött igazi irányítója Németh Szilárd.

A 2010-es Szilárd-uralom kezdete óta vív harcot a pusztítási vágy ellen Takács Mónika, az Otthon jelenlegi igazgatója, akit elsőként látogattam meg a körzetbejárásom során. Politikáról nem, de az intézmény jövőjéről, az elképzelésekről, a lehetőségekről beszélgettünk, hogy a nagy múltú intézmény még sokáig adhasson otthont a Csepelen lakók, itt dolgozók gyermekeinek testi-szellemi épüléséhez.


Mert a Munkásotthon nem a csepeli politikusokért van. Nem szimbóluma egyetlen politikai rendszernek sem. A tanulás, a fejlődés a jövő záloga, ezért egy ilyen intézményre mindenhol nagyon nagy szükség lenne. Nekünk van egy. Becsüljük meg!

Mert ez fontosabb, mint a politika. De a politikusnak feladata, hogy ezt észrevegye, lássa, és támogassa. Ne megszerezze, kisajátítsa, hanem támogassa az autonóm intézményt. Mint a 12-es választókörzet egyesült ellenzékének képviselőjelöltje, erre teszek ígéretet.

Fentieket Paál Géza, a hatpárti ellenzéki együttműködés egyik egyéni képviselőjelöltje posztolta pénteken.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog, öltöny és szemüveg
Forrás: Facebook/Paál Géza)

Két dolgot tennénk hozzá:

1. A Németh-Borbély féle fideszes városvezetés 2010 óta szerény számítások szerint is 40-50 millió forinttal rövidítette meg a Munkásotthont, vagyis a csepeli kultúrát, az itt élő embereket.

2. Borbély Lénárd öt éve, a 2014-es polgármesterjelölti programjában a Munkásotthon felújítását is megígérte:

Együttműködve a Csepeli Munkásotthonnal és a Kormánnyal, közösen felújítjuk a nagy múltú épületet, hogy megújulva visszaadhassuk a csepelieknek, akiket igazából megillet.