Szenteczky Szabó Szabolcsnak: kutya kötelessége lenne azon törni magát, hogy viszonozza a segítséget

Közzétéve

Szabó Szabolcs a 21ora.hu-nak adott interjújában többször is megszólított. Egy-két általa elmondott, vagy sugallt állítást ezért kénytelen vagyok pontosítani – közölte Szenteczky János. A csepeli szocialisták volt vezetője a Facebook-oldalán reagált a csepeli országgyűlési képviselő minapi nyilatkozatára.

Először is Szabó állításával szemben a XXI. kerületi kampány a csepeli Momentum alkudozása miatt csúszott. “Bízom benne, hogy az október 13-i választásig hátralévő öt hétben Dukán András rácáfol arra, hogy csak a befutó listahely elérése volt a célja. Bízom abban, hogy erős és aktív kampány után megnyeri az egyik legesélyesebb kerületi körzetet” – írta.

Szenteczky szerint Szabó egyetlen dolgot képviselt az elmúlt közel egy éves ellenzéki egyeztetés során: a saját érdekeit. Csak abban volt motivált, hogy a saját aktivistáját a jelöltek között tudja.

Szabó nem azért maradt el a megbeszélésekről, mert oda nem hívták, hanem azért, mert értelmezhető jelölőszervezet híján (Szabó megjárta már a Szolidaritást, az Együttet, később az LMP-t is elhagyta…) végül nem tudta elérni, hogy a saját embere is jelölt lehessen.

Ennél is nagyobb problémája is van azonban Szenteczkynek Csepel ellenzéki képviselőjével: “Szabó semmilyen konkrét segítséget nem nevezett meg, csak lebegtetett lehetőségeket. Az pedig vicces, hogy a nyitottságot hangoztatja, de elvárja, hogy az ellenzéki pártok kérvényt nyújtsanak be neki a segítségért” – jelentette ki.

A poszt legerősebb része csak ez után jön:

Az a véleményem, hogy 2014 és 2018 után, ahogy a most összeállt hat párt aktivistáinak köszönhetően ül a parlamentben, kutya kötelessége lenne azon törni magát, hogy ezt viszonozza.

Az pedig különösen cinikus, hogy a DK, az LMP és az MSZP aktivistáit, akik a legtöbbet dolgoztak a győzelméért, a saját csapatának nevezi – tette hozzá.

Végezetül azt is fontosnak tartotta leszögezni: nem Pákozdi József, vagy Tenk András vett részt a megbeszéléseken, hanem a Jobbik és az LMP csepeli vezetői. A Jobbik és az LMP igazi vezetői végül aláírták a megállapodást, és a jelöltjeik jelenleg is részt vesznek a közös munkában.

Pákozdi József és Tenk András valamiért úgy döntött, hogy ha már belülről nem tudják megakadályozni a hatpárti összefogást, akkor kívülről próbálnak ártani az esélyes ellenzéki jelölteknek. Biztos vagyok benne, hogy a csepeli választók is tudják: ez egyedül a Németh-Borbély párosnak és a csepeli Fidesznek áll az érdekében

– zárta bejegyzését Szenteczky János, aki információink szerint csupán a csepeli hatpárti összefogás közös listájának harmadik helyén szerepel, jó eséllyel tehát nem lesz a következő kerületi képviselő-testület tagja.

Szenteczky János szerint egy megosztott ellenzék csak a Németh-Borbély párosnak áll érdekében.