Bangóné: Ábel Attilát vonják vissza a jelöltségtől!

Közzétéve

A XXI. kerületi szocialista országgyűlési képviselő felszólította Borbély Lénárd polgármestert, hogy vonja vissza a képviselőnek induló Ábel Attila jelöltségét, miután a fideszes alpolgármester szombaton minősíthetetlen módon viselkedett Erdősi Évával, a hatpárti csepeli ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjével a piacnál.

Miközben Németh Szilárd a hétvégén Kötcsén kavargatott, Csepelen Borbély Lénárd és alpolgármestere kavart botrányt – ezzel a felütéssel kezdte sajtótájékoztatóját Bangóné Borbély Ildikó, a csepeli szocialisták elnöke hétfő kora délután.

A hatpárti csepeli ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje, Erdősi Éva szombaton a csepeli piac bejáratánál odasétált Csepel fideszes polgármesteréhez, hogy kezet fogjon vele, mivel Borbély Lénárd folyton azt hangoztatja, hogy nem ismeri az ellenzék jelöltjét

– kezdte felidézni a hétvégi eseményeket a Szent Imre téri polgármesteri hivatal előtt Erdősi Évával kiállva az MSZP-s politikus.

Bangóné hozzátette: Erdősi Éva nyilvános helyen (a szombat délelőtti piaci forgatag kellős közepén) lépett oda Borbély Lénárdhoz, ám a történtekről közzétett videón is látszik, hogy a kézfogás után Ábel Attila magából kikelve, minősíthetetlen módon támadt neki a találkozást a telefonjával felvevő szocialista önkormányzati képviselőre.

Ezzel mi semmi jogsértést nem követtünk el – emelte ki Bangóné, utalva rá, hogy Borbély Lénárd és Erdősi Éva személyében is közszereplőkről van szó. “Alpolgármester úr minősíthetetlen stílusban viselkedett, annak ellenére, hogy kampányidőszakban a csepeli piacnál mindenki saját akaratából kampányol a nyilvánosság előtt.

Az alpolgármester agresszív fellépéséből “nagyon jól látszik, hogy Borbély Lénárd és fogdmegje, Ábel Attila a hatpárti összefogásnál már csak Erdősi Évától fél jobban”

– jelentette ki.

Azt külön megbocsáthatatlannak nevezte, hogy a fideszesek, akik folyton a keresztény értékeket hirdetik, meg a nők fontosságát, a nők kiemelt szerepét hangoztatják, ezúttal ismét egy nővel szemben viselkedtek tiszteletlenül.

Ábel Attila a csepeli piacnál rendezett jelenetet a hétvégén. (Forrás: Facebook)

Felolvasott egy idézetet is, mégpedig Ábel Attilától, aki elmondása szerint a Facebook-on az esetről utóbb azt írta: “Nem vagyok oda a provokátor bűnözőkért, de ha ki akarnám ütni a mobiljukat a kezükből, meg is tenném”. Bangóné szerint “ez mindent elárul magáról a Fideszről és arról, hogy mennyire félnek attól, hogy október 13-án Csepelen ki fognak kapni.”

Németh Szilárd államtitkár és Fidesz alelnök, illetve Borbély Lénárd polgármester szombat óta nem szólalt meg az ügyben, ez arra utal, hogy szerintük rendben van, amit Ábel Attila művel. A szocialisták csepeli vezetője felszólította Borbély Lénárdot, hogy vonja vissza a képviselőnek induló Ábel Attila jelöltségét, vagy október 13-án a csepeliek fogják ezt megtenni.