Erdősi nyilvános vitára hívta ki Borbélyt

Közzétéve

Mint ismert, szombaton délelőtt a piacnál Erdősi Éva, a csepeli ellenzék közös polgármesterjelöltje a odalépett riválisához, a fideszes Borbély Lénárdhoz, hogy kezet nyújtson és bemutatkozzon neki. Miközben a találkozást videóra vette egy MSZP-s önkormányzati képviselő, a kerület alpolgármestere azonban agresszívan arrébb lökte Takács Krisztiánt, többek között azt kiabálva felé, hogy “Nem kell provokálni!”.

Még minden rendben volt: Erdősi Éva kinyújtott kezét Borbély Lénárd legalább méltóztatott elfogadni. (Forrás: Facebook)
Ábel Attila alpolgármester itt már akcióban. (Forrás: Facebook)

Erdősi Éva a csepeli ellenzék témában tartott hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta:

a bemutatkozásnál abból indult ki, hogy ha már vele szemben áll a polgármester vagy 15 perce, gesztust gyakorol felé akkor is, ha ő nő és idősebb Borbélynál.

Az esetből két dolog látszik: a fideszesek olyan önhittek, hogy azt hiszik: bármit megtehetnek bármikor, mert senki nem fogja őket számon kérni, illetve a másik lehetőség, hogy „nagyon félnek” – mondta.

Erdősi egy másik gesztust is bejelentett: nyilvános vitára hívta ki Borbélyt, hogy az beszámolhasson az elmúlt 5 év be nem fejezett és meg nem kezdett beruházásairól – hogy a 2014-es 35 pontos ígéretcsomagjának a 90%-a miért nem valósult meg.

De arról is beszámolhat, hogy az önkormányzati választás előtt pár héttel miért kötött az önkormányzat olyan szerződést, hogy 15 évre bérbe adják az önkormányzat köztéri hirdetőfelületeit a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Publimont Kft-nek, s a szerződés miért nem látható még mindig az önkormányzat honlapján – mondta.

Erdősi hangsúlyozta: büszke arra, hogy az ő jelöltsége mögött hatpárti együttműködés áll, s ha ez a 6 párt képezi majd a képviselő-testületet, „akkor itt vége lesz az egyeduralomnak”, az erőből átvitt döntéseknek. Újra meg lehet honosítani a bizalmat és a most hiányzó vitakultúrát.