Közeleg a választás, beindult a fideszes panelprogram

Közzétéve

De sajnos ez nem a rezsicsökkenést eredményező hőszigetelést jelenti, hanem hogy lassan minden csepeli panelházat feldíszítenek egy-egy Borbély Lénárd óriásplakáttal vagy mega-molinóval.

Hosszú évek óta felújításra váró panelépületről néz le a felújításra hosszú évek óta hiába váró csepeliekre a csepeliek fideszes polgármestere. Ennél szimbolikusabb képet ebben a kampányban nehéz lesz találni:

Fideszes panelprogram.

Borbély ráadásul arra buzdít, hogy “Folytassuk közösen!” Vajon mire gondolhattak a kampánystábjában, amikor ezt a szlogent kitalálták neki? Borbély Lénárd már öt éve, 2014 őszén is megígérte, hogy minden panelépületet felújítanak 2019-re:

“Minden panelépületet felújítunk az EU és a Kormány támogatásával. 2014-től a kerületi panelprogramnak folytatódnia kell! A lakók érdekében együttműködünk a Kormánnyal, hogy az elkövetkezendő években Csepel összes panelépülete újjászülessen.”

Németh Szilárd és Borbély Lénárd vezetése alatt lassan tíz éve szinte semmi nem történt ezen a téren a XXI. kerületi önkormányzat részéről, pedig az igazi rezsicsökkentést a panelek hőszigetelése jelentené a csepelieknek.

Egészen elképesztő, hogy ennek ellenére panelház aljában is sikerül azzal büszkélkednie Borbélyéknek, hogy segítik a társasházak felújítását. Sőt: még olyan helyre is volt képük kitetetni közpénzből a képüket, ahol nem az ő tevékenységük eredményeként, hanem annak ellenére történt megújulás.

Az alábbi képen látható Kossuth Lajos utca 105. esetében például megbízható forrásból tudjuk, hogy az önkormányzatnak semmi köze nem volt a hőszigeteléshez és a nyílászárók cseréjéhez, azt ugyanis az ottani lakóközösség némi állami támogatás igénybe vétele mellett maga kezdeményezte, tárgyalta le és kiviteleztette. Magyarán itt olyan fejlesztéssel nyomul a fideszes városvezetés, amihez köze aztán alig volt.

Nem fideszes panelprogram.

Pedig a XXI. kerületben aztán lett volna dolga a panelek energiatakarékos felújításával, lett volna rá forrása is, és lássuk be: 2010 óta lett volna bőven ideje is a társasházak rendbetételére. Ehelyett a szóban forgó önkormányzati körzetben inkább a Szent Imre tér csinosítására szórtak el súlyos százmilliókat, de itt húzták fel 20 millió forintból a szuper szurkolói arénát is.

A felújításra váró paneltömbökből Királymajorban, a Dunadűlő utcai lakótelepen is Dunát lehet rekeszteni.

Fentiek árnyékában azért tényleg elgondolkoztató, vajon mégis mire érti a Fidesz Csepelen azt, hogy “Folytassuk közösen!”. Mit akarnak folytatni? A kilenc éve tartó ígérgetést? Amikor 2010 óta a panelházak tövében álló, gyakran messziről bűzlő szemeteskukák lezárhatóságát nem sikerült megoldaniuk? Se a kormánnyal, se a fővárossal. Se egyedül, se közösen.