Teljesen lejárták a teherjárművek a II. Rákóczi utat, elkerülőútnak pedig nyoma sincs

Közzétéve

Aki tehát teheti, kerülje el a csőtörés miatt napokra lezárt II. Rákóczi Ferenc utat. De merre?

A szerda esti csepeli csőtörés kapcsán nem csak az újraválasztásán munkálkodó polgármester aktivizálta magát, hanem maguk a csepeliek is. Többen teszik fel a teljesen jogos kérdést: hol van a kerület forgalmát elvezető elkerülőút, azaz a csepeli gerincút hosszú évek óta ígérgetett II. szakasza?

A kérdés nem csak jogos, hanem aktuális is. Ha ugyanis 2010 óta hivatalban lévő fideszes városvezetők, Németh Szilárd és Borbély Lénárd betartották volna az ígéretüket, mi szerint “az EU, a Kormány és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával teljes egészében kiépítjük a gerincutat”, ma nem ott tartanánk, hogy a II. Rákóczi út lezárásával Csepel dél felől lényegében elzáródik a külvilágtól.

Ez az egyik, amit érdemes tisztán látni a tegnap történtek kapcsán. A másik, hogy ideje megnézni, milyen állapotba került maga a II. Rákóczi Ferenc út a folyamatos teherforgalomnak köszönhetően az elmúlt években. Takács Krisztián MSZP-s önkormányzati képviselő készítette az alábbi fotót, amin szerinte jól látszik, hogy a közeli konténertelepről napjában százával kikanyarodó kamionok milyen szinten lejárták az M0-ás irányába vezető főutat.

(Forrás: Takács Krisztián)

Mondhatja persze a fideszes városvezetés, hogy ezek fővárosi kezelésű utak, amikhez a csepeli önkormányzatnak aztán semmi köze nincs. Ám az a helyzet, hogy egyrészt Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármesterként öt éve tagja a fideszes többségű fővárosi közgyűlésnek is. Másrészt éppen ő az, aki öt éve megállás nélkül azzal kampányol, hogy a kormánnyal és a fővárossal együttműködve milyen nagyszerű kis kerületet építgetnek itt, Csepelen.

Látjuk. Annyira nagyszerűt, hogy lassan ha akarjuk se tudjuk kitenni innen a lábunkat.

Öt évvel ezelőtt a csepeli Fidesz és Borbély Lénárd legfontosabb közútfejlesztési ígérete volt a gerincút befejezése mellett, hogy „2×2 sávosra szélesítjük a Gubacsi hidat.”

(A poszt elejére tett kiemelt képet szintén Takács Krisztiántól kaptuk.)