Erdősi Éva is kiállt Pikó András mellett

Közzétéve

A józsefvárosi Práter utcában, a Pál utcai fiúk szobránál tartottak pénteken este tüntetést a kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltje, a független Pikó András extévés, exrádiós hatósági vegzálása miatt. A 444.hu helyszíni beszámolója szerint 1500-2000 fős demonstráción részt vett Erdősi Éva, a XXI. kerületi ellenzék közös polgármesterjelöltje is.

A képen a következők lehetnek: 5 ember, , mosolygó emberek, álló emberek és közeli
Forrás: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó

A tüntetésen Donáth Anna arról beszélt, hogy bármikor tűzbe menne Pikóért, és hogy bármikor támadják meg a jelöltet ők mindig ott lesznek. Donáth szenvedélyesen hozta fel, hogy a legrosszabb az, amikor azt kell megélni, hogy a hatalom nem csak azokat támadja meg, akik kiteszik az arcunat – mint például ő, Pikó vagy Karácsony – hanem a legközelebbi barátainkat, a családunkat, és most pont ez történik.

Forrás: 444.hu

Karácsony Gergely azt mondta, hogy most pont azokat a civileket támadják, akik azert adták fel a civilségüket, hogy mindent, ami jó a civilekben, azt bevigyék a politikaba. A főpolgármester-jelölt szerint olyanokat támadtak meg, akikről azt gondolták, hogy még nem erősek, de ezek az emberek erősek. Mi nem az erős politikusokban, hanem az erős közösségekben hiszünk – fogalmazott. 

Forrás: 444.hu

Pikó kampányközpontjában szerdán tartott házkutatást és foglalt le két laptopot a rendőrség. Mindez közvetlen azután történt, hogy hétfőn a kormányzati sajtóholdinghoz tartozó Magyar Nemzet arról írt bármiféle konkrét bizonyíték nélkül, hogy Pikóék és a fővárosi ellenzék „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra”. A lap arra célzott, hogy Pikóék elmentették a jelölt ajánlóíveit aláíró állampolgárok adatait, amit a törvény tilt.

A súlyos vádakat a lap egyetlen fotóra alapozta, amit Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza osztott meg egy zárt csoportban, ahonnan egy azóta lebukott kamuprofillal regisztrált tag kiszivárogtatta azt. 

A fotón annyi látszik, a kampánycsapat tagjai számítógépeken dolgoznak és a közelükben papírok is vannak. A kép mellé Udvarhelyi azt írta, hogy

„a legeslegmenőbb back office csapat még mindig dolgozik az ajánlóívek feldolgozásán, hogy holnap reggel leadhassunk mindent <3 hatalmas köszönet nekik, nagy öröm volt velük dolgozni az elmúlt tíz napban!”

A kampányfőnök a házkutatás után határozottan cáfolta, hogy az íveken szereplő adatokat rögzítették volna. Udvarhelyi elmondta, hogy a “feldolgozás” annyit jelentett, hogy összeírták, kinek hány darabot adtak eredetileg az ívekből, azok közül ki mennyit juttatott vissza és mennyi van még nála, illetve hogy kinek adta át azokat. Az ívekkel ugyanis szigorúan el kell számolni és komoly büntetés jár azért, ha nem stimmel a mennyiségük.

(Kiemelt kép és szöveg: 444.hu)