Borbély Lénárd vállalja a vitát?

Közzétéve

Nyilvános polgármesterjelölti vitára hívja Borbély Lénárdot a hat ellenzéki párt által támogatott Erdősi Éva, amin a jelenlegi polgármesternek a fideszes városvezetés elmúlt öt évével és a közelmúlt botrányos döntéseivel is el kellene számolnia.

Borbély Lénárd a Magyar Nemzet című újságban megint útépítéseket és kétmilliárdos egészségügyi fejlesztést ígért – kezdi a fideszes politikusnak címzett bejegyzését az ellenzéki jelölt, hozzátéve, hogy ha már a kerületi utak szóba kerültek, inkább az elkerülőútról kellene beszélnie, de erről mélyen hallgat.

Pedig a gerincút befejezése már 2010-ben is az Önök ígérete volt, majd az Ön 2014-es 35 pontos ígéretgyűjteményében is szerepelt. Ez persze kényes téma, ezért ezt a részt át is tudjuk ugrani, gondolja Ön

– írja.

Én meg azt gondolom, hogy ha valódi beleszólása lenne abba, hogy mi legyen Csepelen, akkor Németh Szilárd nem az Ön által beígért kétmilliárd forint duplájáért építene birkózó csarnokot a Hollandi úti zöldövezetben. „A csepeli Kis-Duna-part esetében mindig a természetes közeg megóvását képviseltük, így megakadályoztuk, hogy ott lakóparkot hozzanak létre” – idéz Borbély Lénárd Magyar Nemzetnek adott interjújából Erdősi. Hozzáteszi: “Valóban nem lakópark, hanem egy behemót betonteknő éktelenkedik a Kis-Duna partján az Ön nagyétvágyú főnöke jóvoltából.”

Méghozzá úgy, hogy az Ön polgármesteri közreműködésével a Hollandi úti önkormányzati telek nem eladásra került 134 millió forintért, hanem végleges használatba adásra került 35 millió forintért. Nehogy az Önt polgármesteri székbe segítő Németh Szilárdnak 99 millió forintot fizetnie kelljen a csepelieknek. Ha erre értette öt éve, hogy „együttműködésben a kormánnyal”, akkor szép munka volt, gratulálok!

– utal Borbély 2014 óta szajkózott szlogenjére.

Erdősi ez után emlékeztet, hogy egy hete sajtótájékoztatón, majd a közösségi médiában és az ATV-ben is nyilvános polgármesterjelölti vitára hívta ki Borbély Lénárdot, aki még nem válaszolt a kihívásra. “Pedig a demokráciákban megszokott vitával nem engem tisztelne meg, hanem a csepelieket” – jelenti ki.

Majd ismét felszólítja a fideszes politikust: “Mutassa meg, hogy nem fél tőlem!”

Az ellenzéki jelölt szerint Borbély Lénárdnak bátran válaszolnia kellene arra, hogy miért kellett rendkívüli testületi ülésen augusztus 25-én megszavaztatnia a fideszes képviselőkkel a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó reklámcéggel történő 15 éves reklámfelület-bérbeadási szerződést, ezzel elvéve a csepeliektől 1 milliárd forintot. Hogy miért volt annyira sürgős még az utolsó pillanatban 2034-re elköteleznie magát erre az önkormányzatunknak. De válaszolnia kellene arra is, hogy miért kellett rendkívüli testületi ülésen szeptember 13-án megszavaztatnia a fideszes képviselőkkel több mint félmilliárd forint értékű önkormányzati terület ingyenes átadást azonnali hatállyal. Hogy miért nem várhatott ez a döntés sem.

Ha Ön olyan jól irányította a kerületet, vajon mi félnivalója van egy nőtől, akit nem ismer? Legyen férfi, úriember és valódi vezető, aki magabiztos abban, hogy az elvégzett munka, amire látszólag olyan büszke, nem teszi kétségessé az újraválasztását

– szólítja fel a polgármestert.

Polgármester úr! Legyen demokrata és vállalja a vitát! – zárja bejegyzését Erdősi Éva.