Saját Facebook-oldalán tették helyre a panelfelújításról posztoló Borbély Lénárdot

Közzétéve

“Elkezdődött a csillagtelepi városrehabilitáció panelfelújítás része – jelentette a fideszes polgármester a Facebook-oldalán. A szerda délelőtti napsütésben büszkén pózoló Borbély Lénárd felhőtlen örömébe azonban némi üröm is vegyülhetett, ha ránézett a bejegyzése alatti hozzászólásokra, amikből a következők derülnek ki:

“Borbély Lénárd úr! Nem ezt ígérték 3 évvel ezelőtt! (…) Ablakcsere is benne volt a projektben! Megszavaztak plusz pénzt a munkálatokra, és most kijelentik mégsem lesz ablakcsere?”

Másnak is ez a problémája a projekttel:

“Igaz az a hír, hogy a Csillagtelep rehabilitáció során nem jut pénz a nyílászárók cseréjére? Nem ez volt megbeszélve, és kb. 3 éve várunk rá hogy elkezdődjön és ki legyenek cserélve ahogy az meg lett szavazva! Ez azért nem szép dolog!”

Mielőtt bárki esetleg azt gondolná, hogy a hálátlan Nap utcaiaknak semmi se jó, jelezzük: ha valóban úgy szigetelik le a házukat, hogy a rosszul szigetelő ablakokat nem cserélik le, akkor egyrészt adtak annak a bizonyosnak egy pofont, másfelől a továbbiakban esélytelenné válik a nyilászárók cseréje.

További érdekessége az ügynek, hogy a Nap utcai ház lakói szerint múlt hét csütörtökön este háromnegyed 9-kor közölte a közös képviselőjük, hogy szombat-vasárnap leszerelik a redőnyöket, mert kezdődik a homlokzatszigetelés.

A képen a következők lehetnek: 5 ember, álló emberek és túra/szabadtéri
Bár kb. három évig nem történt semmi itt, kb. három héttel a választás előtt hirtelen nagyon sürgős lett nekiállni a felújításnak. (Forrás: Facebook/Borbély Lénárd)

Mint kiderült, hétfőn már kezdték is a munkát. Vajon azért, “hogy ne tudjunk semmit lépni?” – kérdezik a lakók, emlékeztetve a polgármestert, hogy 2018-ban még nem ezt mondták nekik. Egy akkori lakossági fórum jegyzőkönyvére hivatkozva állítják, hogy tavaly még ablakcserével együtt ígérték az uniós (köz)pénzből megvalósuló korszerűsítést.

(Forrás: Facebook/Borbély Lénárd)

Most pedig nagyon úgy fest, hogy ablakcserében nem részesülnek a Nap utcai panelházak. Márpedig azt azért nem nehéz belátni, hogy egy homlokzati hőszigetelés a 40 év deformálódó nyílászárók cseréje nélkül legfeljebb félmegoldás. Vagy az se.

A Nap utcai ház lakói ezért írásban fordultak a polgármesteri hivatalhoz az ügyben, ám napok óta hiába várják Borbély Lénárd és a csepeli jegyző válaszát – derül ki a kommentekből. “Cserébe nagyon gyorsan csinálják a munkálatokat, nehogy valami változás történhessen” – olvasható Borbély oldalán.

Aki egyébként a felújításról szóló bejegyzésében nagy szerényen azt írja, hogy “Csepelen ez a negyedik nagy városrehabilitációs programunk” (!) és hogy a többi egyéni panelfelújítás mellett is számtalan (!) társasház megújult.

Hát még amennyi nem újult meg!
A Dunadűlő utcában is düledeznek a panelházak.
Kossuth Lajos utcai “panelprogram” Fidesz-módra…

Csak a tisztánlátás kedvéért: a kerületi panelprogramok még jóval a Fidesz 2010-es hatalomátvétele előtt indultak Csepelen, abban pedig egyértelműen kamuzik a fideszes városvezetés, hogy számtalan ház megújult. Egyrészt az elmúlt években nagyon kevés újult meg, másrészt amik megújultak, azok is inkább az önkormányzati tevékenység ellenére, nem pedig az eredményeképpen.

Visszatérve Borbély Lénárd erősen kampányízű bejegyzésére: a jelenlegi polgármester azt írja, a Nap utca 6-8. számú társasház néhány héten belül elkészül, utána folytatjuk a többi ház szigetelését és színezését. Ezek után, legalábbis ami a Nap utcai lakóház szavazóit illeti, ebben a folytatásban már nem lennénk olyan biztosak a helyében…